خبرنگاران تبدیل دیمزارهای خراسان شمالی به باغ نگران کننده است

به گزارش مجله عکس، بجنورد- خبرنگاران- یک محقق و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: ایجاد باغ های آبی و گسترش آن در دیمزارهای استان، به ویژه در منطقه بدرانلوی بجنورد، به وضعیتی نگران کننده درآمده است.

خبرنگاران تبدیل دیمزارهای خراسان شمالی به باغ نگران کننده است

جهت دریافت خدمات طراحی ساخت ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

دکتر علی دادار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران، فرایند تبدیل زمین های دیم خیز منطقه به باغ های آبی را بسیار پرشتاب خواند و گفت: متاسفانه فرایند تبدیل کشتزارها به باغ، رشدی بی رویه و قارچ گونه پیدا نموده است که می تواند در آینده به چالش و تهدیدی برای کشاورزی منطقه تبدیل گردد.

وی اضافه نمود: این شرایط در نواحی نزدیک به شهرها فرایندی پرشتاب تر به خود گرفته و متاسفانه در حاشیه شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی و به خصوص در منطقه بدرانلو بعضا زمین های دیم به باغ تبدیل می گردد که بسیار نگران نماینده است.

این محقق حوزه کشاورزی گفت: تبدیل اراضی دیم به باغ اگر با استفاده از گونه ها و ارقام مناسب و بومی منطقه باشد، اقدامی مناسب است اما متاسفانه چنین نیست و عمدتا در ایجاد باغ ها، به اقلیم منطقه و گونه های متناسب با آن توجهی نمی گردد.

دادار، اقلیم این منطقه را عمدتا برای کشت گونه های انگور، بادام و عناب مناسب دانست و گفت: اما متاسفانه بعضی از بهره برداران و افراد در این زمین ها اقدام به کشت درختان گردو، گیلاس، سیب و سایر میوه ها می نمایند که با شرایط آب و هوا و خاک آن همخوانی ندارد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: ایجاد باغ در اراضی دیم در ابتدای امر به دلیل کوچکی جثه درختان و احتیاج اندک آنها به آب چندان مشکل ایجاد نمی کند و با یک تانکر نیز ممکن است، اما در سال های بعد، به ویژه از سال های هفتم و هشتم به بعد آبرسانی با تانکر به درختان تنومند باغ جواب نمی دهد و در نهایت منجر به خشکیدن درختان می گردد.

دادار با اشاره به ممنوعیت تبدیل دیمزارها به باغ آبی، اضافه نمود: اینکه عده ای از آب رودخانه ها و چاه ها برای آبرسانی به اراضی دیم برداشت نمایند منع قانونی دارد و منجر به کاهش منابع آبی محدود منطقه برای آبرسانی به اراضی آبی خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به ایجاد باغ در اراضی شیبدار استان، گفت: کوهستانی بودن استان موجب شده تا بخشی زیادی از اراضی استان شیبدار باشد که گسترش باغ در این اراضی نیز باید با توجه به نوع خاک و میزان بارندگی و با نظرداشت روش های علمی و اصولی صورت گیرد تا موجب فرسایش خاک منطقه نگردد.

وی ایجاد باغ در اراضی شیبدار را در صورت رعایت توصیه های علمی و کارشناسی، حتی برای حفظ خاک و آب مفید خواند و اضافه نمود: البته انتظار می رود که بهره برداران در این اراضی نیز از ارقام مناسب درختی استفاده نموده و به نظرات کارشناسان توجه نمایند.

بنا بر آمار اداره کل هواشناسی خراسان شمالی در سال آبی گذشته (مهر 98 تا مهر 99) میزان بارندگی در این استان 289 میلی متر ثبت شده که نسبت به سال ماقبل آن (386 میلی متر) 25 درصد کاهش داشته است.

این استان که در اقلیم نیمه خشک طبقه بندی می گردد 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان 300 هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می نمایند.

از مجموع عرصه های کشاورزی این استان 148 هزار و 669 هکتار اراضی زراعی و باغی آبی و 127 هزار و 111 هکتار اراضی زراعی و باغی دیم است.

حدود 44 درصد از جمعیت 863 هزار نفری این استان در روستاها سکونت دارند و 37 تا 42 درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.

منبع: ایرنا
انتشار: 20 آبان 1399 بروزرسانی: 20 آبان 1399 گردآورنده: animal-photo.ir شناسه مطلب: 1282

به "خبرنگاران تبدیل دیمزارهای خراسان شمالی به باغ نگران کننده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران تبدیل دیمزارهای خراسان شمالی به باغ نگران کننده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید