دغدغه های یک قهرمان جوان

به گزارش مجله عکس، راضیه شعبانی- البرز- خبرنگار: مسابقات دوومیدانی قهرمانی جوانان در همدان برگزار شد که قهرمان رشته 10 هزار متر این مسابقات محمدرضا آقایی از استان البرز بود.

دغدغه های یک قهرمان جوان

این قهرمان 20ساله البرزی که تا مرز اعزام به مسابقات آسیایی هم پیش رفت، از تلاش خود برای پیشرفت در دوومیدانی سخن به میان می آورد و معتقد است تمامی ورزشکاران می توانند در رشته دوومیدانی فعالیت کنند، درصورتی که مسئولان این رشته توجه ویژه ای به آن داشته باشند. گفت وگوی خبرنگاران را با این ورزشکار می خوانید.

  • در سال های اخیر که بیشتر نوجوانان و جوانان به سوی فوتبال می روند، چه شد که شما دوومیدانی را انتخاب کردید؟

اول راهنمایی بودم که در مسابقات مدرسه شرکت کردم. حتی برای مسابقات استانی هم اعزام شدم و با وجود این که نتیجه مطلوبی نگرفتم، شرکت در آن مسابقه باعث شد تا به رشته دوومیدانی علاقه مند شوم و به صورت جدی و حرفه ای این رشته را ادامه دهم.

تاکنون چه افتخاراتی کسب کرده اید؟

با توجه به انگیزه و علاقه ای که برای شرکت در مسابقات داشتم، از همان ابتدا با تمام تلاش در رقابت ها شرکت کردم و در سال دوم راهنمایی، درست یک سال پس از آغاز فعالیتم پیروز به کسب مقام پنجم مسابقات انتخابی استان شدم. در کنار فعالیت تخصصی در بخش 10 هزار متر، در رشته صحرانوردی هم فعال بودم و در سال 96 پیروز به کسب مقام ششم شدم، اما متاسفانه تنها 5 نفر نخست به مسابقات آسیایی اعزام شدند. همچنین در سال 97 پیروز به کسب مقام دوم 10 هزار متر در مسابقات جوانان کشور، مقام نخست مسابقات صحرانوردی جوانان کشور و مقام نخست مسابقات 10 هزار متر جوانان کشور در سال 98 شده ام.

  • با توجه به کسب عنوان قهرمانی کشوری در روزهای اخیر، سطح مسابقات را چطور ارزیابی می کنید؟

برخلاف سال های گذشته، مسابقات از سطح بسیار بالایی برخوردار بود و حتی امسال جابه جایی رکوردها هم داشتیم.

  • چه رکوردی را در این مسابقه ثبت کردید؟

در آخرین مسابقه با شکست رکورد سال گذشته توانستم با اختلاف 2 دقیقه یعنی در 34 دقیقه قهرمان بخش 10 هزار متر جوانان شوم.

  • دوی 10 هزار متر طولانی ترین رشته دو است؛ در این رشته رقیبی در استان دارید؟

در بخش 10 هزار متر فکر می کنم در استان رقیبی ندارم و حتی اگر سایر ورزشکاران هم وارد این رشته شوند نمی توانند به عنوان رقبای من باشند، زیرا حتی ضربان قلب ما در برخی اوقات به 200 بار در دقیقه هم می رسد، اما با این حال شاد خواهم شد اگر کسی بتواند به عنوان رقیب وارد این عرصه شده و با او به رقابت بپردازم. در سایر بخش ها هم فکر می کنم منصور بیات یکی از رقبای اصلی من است.

  • باشگاهی برای انعقاد قرارداد با قهرمانان دوومیدانی وجود دارد؟

بله، اما تمامی دوندگان در ابتدا و برخلاف سایر رشته های ورزشی به صورت انفرادی و با هزینه شخصی فعالیت می کنند و تنها کسانی می توانند عضو باشگاه ها شوند که دارای قهرمانی کشوری در رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان باشند که در این صورت فدراسیون دوومیدانی افراد را انتخاب و به باشگاه ها معرفی می کند.

  • عضو باشگاهی هستید؟

با وجود این که 2 سال است پیروز به کسب عنوان قهرمانی در کشور شده ام، اما هیچ پیشنهادی از سوی فدراسیون دوومیدانی نداشته ام. امسال قصد دارم تا به همراه مربی ام با هیات و همچنین فدراسیون دوومیدانی مذاکره کنم تا بتوانم به باشگاهی معرفی شوم و فعالیتم را به صورت حرفه ای با آنها آغازکنم.

  • اکنون کجا تمرین می کنید؟

تا پیش از افتتاح پیست تارتان (پیست مخصوص دوندگان) در زمین خاکی که به همراه مربی ام در عظیمیه و مشکین آباد با جمع آوری سنگ ها درست کرده بودیم، به همراه 2 تن از قهرمانان دیگر تمرین می کردیم اما در حال حاضر تمرینات تخصصی را در پیست تارتان واقع در ورزشگاه شریعتی انجام می دهیم.

  • به نظر شما افتتاح پیست تارتان چه تاثیری در پیشرفت رشته دوومیدانی دارد؟

پیست تارتان می تواند با امکانات استانداردی که دارد با جذب مستعدان دوومیدانی، آینده ساز این ورزش باشد. حتی از آنجا که دوومیدانی به عنوان مادر رشته ها شناخته می شود، می توان ورزشکاران سایر رشته ها را هم به خود جذب کند.

  • به تیم ملی هم دعوت شده اید؟

متاسفانه با وجود تمام تلاش هایی که کردم نتوانستم برای دعوت به تیم ملی رکورد ثبت کنم، اما طبق برنامه ای که برای آینده دارم تلاش خواهم کرد تا برای عضویت در تیم ملی بزرگسالان دعوت شوم.

  • شرایط دوومیدانی البرز را چطور ارزیابی می کنید؟

با حمایت و کمک هایی که هیات دوومیدانی می کند از وضعیت و شرایط مطلوبی برخورداریم، اما از سوی فدراسیون این رشته، هیچ گونه حمایتی نمی شود. ورزشکاران رشته دو و میدانی تا سنین مشخصی می توانند با نبود حمایت به ورزش ادامه دهند، اما پس از مدتی وقتی با مسائلی که مهم ترین آنها هم اقتصادی است، روبه رو می شوند، چاره ای جز ترک ورزش ندارند.

  • بزرگ ترین دغدغه شما در این ورزش چیست؟

شرایط رشته دوومیدانی مثل برخی رشته های ورزشی همچون فوتبال نیست که آینده ورزشکار از ابتدای فعالیت تامین شود. برای مثال 3 سال است که با هزینه شخصی ام تمرین و در مسابقات شرکت می کنم. این در حالی است که در مسابقات هم، تنها لوح و مدال به ما می دهند و هیچ جایزه ای به جز مبلغی که هیات در نظر گرفته، به ما تعلق نمی گیرد. حتی پس از مدتی خانواده ها هم به این شرایط اعتراض می کنند و ما هم به مرور زمان با وجود مسائل بسیار از ادامه فعالیت ناامید می شویم. مسئولان به راحتی می توانند با رسیدگی های حداقلی تدابیری بیندیشند تا با آینده درخشان تری برای این رشته روبه رو باشیم.

  • و سخن آخر؟

با توجه به این که ما برای رسیدن به اهدافمان مصمم حرکت می کنیم، در مقابل از مسئولان تقاضا داریم تا با توجه به اطلاعی که از وضعیت اقتصادی جامعه دارند، از نظر اقتصادی به صورت جدی به این رشته توجه داشته باشند. همچنین از خانواده و علی اکبر نجف زاده، مربی ام به خاطر تمام حمایت هایی که از من داشته اند تشکر می کنم.

  • حمایت هیات دوومیدانی از ورزشکاران

هیات دوومیدانی البرز همواره به دنبال ایجاد زیرساخت های لازم برای پیشرفت این ورزش است. به همین دلیل رئیس هیات دوومیدانی البرز از برنامه های جدید این هیات ورزشی برای ایجاد انگیزه در ورزشکاران و جذب علاقه مندان به این ورزش خبر داد. به گزارش خبرنگاران، محمدقلی مرادی با اشاره به این که در تلاش هستیم تا از تمامی قهرمانان البرز در این رشته حمایت کنیم، گفت: باوجود این که هیات های ورزشی هیچ منابع اقتصادی ندارند، اما در قالب های مختلفی سعی کرده ایم تا علاوه بر تقدیرهای انتها سال، در زمان کسب قهرمانی از آنها با مبالغی که مشخص شده است، تجلیل کنیم.

وی ادامه می دهد: فدراسیون دوومیدانی هم برای تقدیر و حمایت از ورزشکاران اقداماتی می کند که به دلیل برنامه ریزی هایی که انجام می دهد این اقدامات شامل قهرمانانی است که ملی پوش هستند. رئیس هیات دوومیدانی البرز اضافه می کند: در هیات دوومیدانی استان هم تلاش کرده ایم تا همواره هزینه عمومی اعزام قهرمانان به مسابقات و لباس آنها را تامین کنیم تا گامی در راستای پیشرفت و انگیزه بخشی به آنها باشد.

مرادی با اشاره به عضویت قهرمانان در باشگاه ها نیز می گوید: فدراسیون دوومیدانی بنا به درخواست باشگاه ها قهرمانانی را که دارای بهترین رکورد هستند معرفی می کند. رئیس هیات دوومیدانی استان البرز با بیان این که پس از چندین سال پیگیری و مکاتبات فراوان پیست تارتان ورزشگاه شریعتی کرج با استانداردهای مورد تایید فدراسیون تکمیل و آماده بهره برداری شده است می افزاید: برای ساخت این پیست نزدیک به 5 میلیارد تومان هزینه شده که بخشی از آن در قالب مشارکت شهرداری کرج و با اجرای زیرسازی بوده است که تمام ماده های ورزش دوومیدانی را می توان در آن برگزار کرد، ضمن آن که فضای لازم برای بخش پرتاب ها نیز دیده شده است.

مرادی ادامه می دهد: با بهره برداری از این پیست زمینه لازم برای میزبانی از مسابقات ملی و بین المللی در البرز مهیا شده است، ضمن آن که با انجام تمرینات بهتر فرایند قهرمان پروری و استعدادیابی تقویت می شود. لازم به ذکر است با افتتاح پیست تارتان، البرز میزبان مسابقات بین المللی جام پارس در شهریور و همچنین مسابقات صحرانوردی برای قهرمانی کشور در 2 بخش آقایان و بانوان در پاییز 98 خواهد بود.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 29 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: animal-photo.ir شناسه مطلب: 236

به "دغدغه های یک قهرمان جوان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دغدغه های یک قهرمان جوان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید