دیدنی های شهر بردسیر Bardsir

به گزارش مجله عکس، بَرْدْسیر یکی از شهرهای استان کرمان و مرکز شهرستان بردسیر است. این شهر در فاصله 65 کیلومتری کرمان واقع شده است.آب و هوای شهر بردسیر معتدل است. به گونه ای که شهر بردسیر تابستان های خنک و ملایم و زمستان های سرد و برفی دارد.بردسیر که از آن به مشیز نیز یاد می گردد، دارای سابقهٔ تاریخی قابل توجهی بوده و قدمت تاریخی آن به قبل از ساسانیان می رسد. این منطقه از اولین مکان هایی است که زندگی اجتماعی در آن شکل گرفته است و بهترین دلیل بر این مدعا، وجود آثار و بناهای تاریخی زیاد چون:پیرجارسوز، برج نگار، برج تاریخی قلعه ارگ بردسیر، تل ابلیس و… است. در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی بردسیر بیشتر آشنا شوید.

دیدنی های شهر بردسیر Bardsir

بلیط هواپیما در طاهاگشت

ارگ بردسیر

ارگ بردسیر این اثر در مرکز شهر بردسیر و روبروی مسجد جامع، که خود نیز از آثار قدیمی است، واقع شده است. مساحت آن بیش از 2300 متر مربع می باشد که بطور میانگین 8 متر بالاتر از سطح خیابان است. قدمت این ارگ به بیش از 300 سال قبل می رسد. فضاهای بیرون آمده در کاوش های مختلف، از جمله یک حیاط با چهار ایوان قرینه که دارای هشت ورودی است، و نیز سایر امکانات سکونتی از قبیل آشپزخانه و سیستم آبرسانی بیانگر این واقعیت است که ارگ بردسیر روزگاری مکان مناسبی برای سکونت حاکمان به شمار می رفته و بعنوان یک قلعه نظامی مطرح بوده. در سفال دهانه یکی از حلقه های چاه با خط نستعلیق این عبارت نوشته شده محمد قلی سنه 1123، که تاریخ ساخت بنا را نشان می دهد. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا خشت خام است و در مواردی مانند فرش حیاط و ساخت حوض، از آجر استفاده شده است.

قلعه دیو

قلعه دیو مربوط به دوره هخامنشیان است . این قلعه که با یاری از کوه کنار خود تشکیل شده است احتمالا از این ارتفاع بلندتر بوده ،که به مرور زمان تخریب شده است.اجزا تشکیل دهنده آن سنگ های بسیار بزرگی است و به گفته افراد محلی علت اینکه نمای دور این قلعه با کوه کنارش شکلی خاص تشکیل میدهد معروف به قلعه دیو شده است.

مسجد جامع بردسیر

به گفته حمدالله مستوفی در عهد عمربن عبدالعزیز ساخته شد و نام آن مسجد عتیق بود. این مسجد که سابقه بسیاری دارد، امروزه از بین رفته و تنها بخشی از آن برجای مانده است.

قعه پیر برحق (جارسوز)

این بقعه از آثار قرن هفتم هجری در بردسیر کرمان است که نقشه آن از خارج ، چهار گوش و از داخل ، هشت گوش است . گنبد بقعه ، دو پوشه و آجری است و تزئینات گچبری ، مقرنس کاری ، خطوط کوفی و کاشی کاری جالب گل و بوته آن شکوه و جلال خاصی به داخل گنبد داده است . این بنا در شمار بناهای تاریخی ایران به ثبت رسیده و گویا در گذشته های دور و دراز آتشکده بوده است.

امامزاده سیدمحمد بردسیر

امامزاده سیدمحمد از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) که شجره نامه معتبر و تایید شده ای هم دارد در این شهرستان واقع شده است ، بزرگترین گنبد کشور بعد از سلطانیه و بلندترین مناره در کشور با 74 متر ارتفاع با آینه کاری پرجاذبه و بهترین نوع کاشی معرق بر روی این امامزاده واقع شده است و علاوه بر آن درها و ضریح این امامزاده مطلا می باشند.

خانه بهادرالملک بردسیر

خانه بهادرالملک بردسیر از بناهای تاریخی شهر کرمان است که توسط بهادرالملک ساخته شده و سابقه آن به دوره قاجار می رسد. این بنا تالار، انبارهای بزرگ و برخ خشتی زیبایی دارد.

دریاچه تُرشاب یکی از دریاچه های استان کرمان است که در 13 کیلومتری جنوب شهرستان بردسیر و در نزدیکی روستای ترشاب واقع شده است. این دریاچه فصلی از ذوب برف های ارتفاعات و همچنین رودخانه فصلی آب بخشا تغذیه شده و در فصول گرم سال خشک می گردد. وسعت این دریاچه بر اساس میزان آب گیری آن متفاوت است و به طور متوسط عمق آن به 50 سانتی متر نمی رسد. آب این دریاچه شور و غیرقابل استفاده است.

آبشار هجین

آبشار هجین در استان کرمان واقع است. در بخش شمالی شهر بردسیر و در میان دشت همواری که روستاهای هجین، ملک آباد، خالق آباد وآبادی های دیگری که حاشیه رودخانه هجین شکل گرفته اند؛ چشم اندازهای زیبایی از باغ ها و پوشش سبز درختان وحشی به وجود آمده که جریان آب رودخانه، بر طراوت و جلوه های آن افزودهاست. این جلوه ها با وجود آبشار هجین، دل نوازتر و دیدنی تر شده اند. این رودخانه به سمت کبوترخان و جاده کرمان-رفسنجان ادامه می یابد. محدوده و بستر آبشار هجین را تخته سنگ های پهن در بر گرفته اند و جریان رودخانه با ارتفاعی حدود 6متر، به حوضچه ای که در بر کف سخت زمین حاصل آمده، فرو می ریزد. پوشش درخت ها و درختچه ها به خصوص سرخگزها بر زیبایی های این محدوده می افزاید.

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

منبع: تاپ تراول
انتشار: 18 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: animal-photo.ir شناسه مطلب: 735

به "دیدنی های شهر بردسیر Bardsir" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدنی های شهر بردسیر Bardsir"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید