آدم حسابی ها؛ بانو پردیس ثابتی، مقیم آمریکا
به گزارش مجله عکس، خبرنگاران : پردیس ثابتی سال 1353 در تهران به دنیا آمد. او از دو سالگی به همراه خانواده اش به آمریکا مهاجرت کرد، پردیس ثابتی دوره لیسانس را در مؤسسه تکنولوژی ماساچوست، ام. آی. تی، سپری کرد و پس از آن تحصیلات عالی خود را در دانشگاه آکسفورد ادامه داد.
پردیس ثابتی تحصیلات خود را در دانشگاه هاروارد آمریکا نیز با نتیجه ای شگفت انگیز به انتها رساند: او سومین زن در طول تاریخ این دانشگاه بود که با معدل 100 و مدارج کامل فارغ التحصیل شد.
پردیس ثابتی استاد تمام مرکز سیستم های زیستی دانشگاه هاروارد و بعلاوه گروه ایمنی و بیماری های عفونی دانشکده بهداشت هاروارد است. او یکی از برجسته ترین محققان امریکا در زمینه آنالیز ژنوم مالاریا و ویروس لاسا است.
دکتر ثابتى سال 2014 به عنوان یکی از صد شخصیت تاثیرگذار از طرف مجله تایم انتخاب شد. او و گروه تحقیقاتی اش از سال 2008 در آفریقا برای مبارزه با ویروس لاسا کوشش کردند و در سال 2014 که ابولا به سرعت شیوع پیدا می کرد و قربانی می گرفت، پیروز شدند از توسعه بیشترش جلوگیری و آن را مهار نمایند. او یکی از سرشناس ترین محققان آمریکا در زمینه آنالیز ژنوم مالاریا بوده و از بنیاد Gates Foundation Grant نیز بالغ بر 2 میلیون دلار بودجه تحقیقاتی دریافت کرده است.
ثابتى روش آماری بیوانفورماتیکی توسعه داده است که بخش های در معرض انتخاب طبیعی را معین می نماید، او بعلاوه الگوریتمی طراحی کرده که اثرات ژنتیک بر تکامل بیماری را نشان می دهد. او مولف بیش از 20 عنوان مقاله تخصصی در این عرصه است. در عین حال از کارشناسان و متخصصان تاثیرگذار در عرصه تکامل انسانی و بیماری های واگیردار محسوب می گردد.
پردیس ثابتى به عنوان یکی از یکصد چهره نابغه دنیا از سوی گروه بین المللی Creators Synectics معرفی شده و بعلاوه شبکه خبری سی ان ان نیز در سال 2007، پردیس ثابتى را به عنوان یکی از 8 نابغه ای که دنیای ما را متحول خواهند ساخت معرفی کرده است. پردیس ثابتى در سال 2012 جایزه نبوغ آمریکایی را مجله اسمیتسونین در رده علوم طبیعی دریافت کرد.
پروفسور اریک لندر، عضو هیأت علمی دانشگاه های هاروارد و ام. آی. تی، نیز با تحسین نگاه کنجکاو پردیس و پژوهش های علمی او می گوید: حتی امتیاز نابغه بودن هم اندکی از رفتار متین و فروتنانه پردیس نکاسته است.
دایان ویرث، از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، نیز با تمجید از دستاورد علمی دکترثابتى می گوید: پردیس سزاوار عنوانی است که او را در ردیف شایسته ترین سرآمدان علمی شروع قرن بیست و یکم قرار داده است.
پ
منبع: برترین ها