آموزش نکات کلیدی و کاربردی برای کاشت ریحان و نعناع در خانه

به گزارش مجله عکس، اگر اهل خوردن سبزیجات و استفاده از آنها در غذاهایتان باشید حتما دلتان می خواهد به این گیاه دسترسی زیادی داشته باشید تا هر زمان که بخواهید از آن بهره ببرید. بنابراین یک راه چاره ایده آل می تواند پرورش این گیاهان در خانه باشد. ریحان و نعناع از پرکاربردترین سبزیجات در غذاها هستند که عطر جادویی شان ممکن است شما را بیشتر به استفاده از این گیاهان در غذاهایتان ترغیب کند. ما در این مقاله نحوه پرورش این دو گیاه را به شما آموزش می دهیم.

آموزش نکات کلیدی و کاربردی برای کاشت ریحان و نعناع در خانه

5 نکته برای پرورش ریحان در گلدان

پرورش ریحان در گلدان آسان است و یکی از مفیدترین و زیباترین گیاهانی است که می توانید بکارید. برگ های کوچک ریحان بوته ای، زیبا و خوشمزه هستند. ریحان سریع رشد می نماید، بنابراین در مدت کوتاهی برگ های خوشمزه ای خواهید داشت.

ریحان گیاهی است که می توانید آن را به هر غذایی اضافه کنید. بعلاوه به خوبی خشک و منجمد می گردد تا بتوانید در تمام زمستان به این گیاه دسترسی داشته باشید.

گیاهان ریحان یک ساله هستند و در محیط داخلی یا خارجی دوام زیادی ندارند، بنابراین اگر گیاه شما ظرف چند ماه از بین رفت، نگران نباشید. خوشبختانه، ریحان به راحتی از بذر رشد می نماید، بنابراین نگهداری یک محصول ریحان در باغ گیاهان داخلی شما در طول سال آسان است. در اینجا چند نکته برای یاری به شما برای پرورش ریحان زیبا و بوته ای در محیط داخلی یا خارجی آورده شده است.

1- یک نقطه آفتابی پیدا کنید

چه ریحان را در محیط داخلی یا خارجی پرورش دهید، برای رشد به یک مکان گرم و آفتابی احتیاج دارد. شش تا هشت ساعت نور مستقیم خورشید عالی است، اگرچه اگر در آب و هوای بسیار گرم زندگی می کنید، مقداری سایه بعد از ظهر به ریحان خود بدهید. اگر ریحان نور خورشید زیادی دریافت کند، دچار سوختگی برگ می گردد. بعلاوه این گیاه در سایه رشد نمی نماید.

برای اینکه ریحان رشد کند، خاک و هوا باید نسبتاً گرم باشند، بنابراین عجله نکنید که گیاهان خود را در بهار بیرون بگذارید. حدود دو هفته پس از آخرین یخبندان منتظر بمانید تا گیاهان خود را بیرون بگذارید.

2- یک ظرف انتخاب کنید

شما می توانید ریحان را تقریباً در هر چیزی پرورش دهید. از همه انواع ظروف می توان استفاده کرد حتی یک سبد لباسشویی! ریحان به گردش هوا احتیاج دارد تا بتواند سالم رشد کند. بعلاوه دوست ندارد کاملاً خشک گردد، بنابراین از یک گلدان بزرگ برای جلوگیری از شلوغی بهره ببرید. گیاهان را نزدیک به هم قرار دهید. با این حال، ریحان مستعد قارچ است، بنابراین حفظ جریان هوا بین گیاهان مهم است.

مطمئن شوید که گلدان شما سوراخ های زهکشی زیادی دارد و از مخلوط گلدانی با کیفیت بالا استفاده می کنید. ریحان دوست ندارد خیلی خیس باشد، بنابراین خاک را مرطوب نگه دارید، نه خیس. سعی کنید از گلدان های پارچه ای بهره ببرید. و برای حفظ ظاهر زیبای گلدانتان می توانید گلدان پارچه ای را در یک ظرف بزرگ تر قرار دهید.

3- از بذر آغاز کنید

ریحان به راحتی از بذر رشد می نماید. بذر را مستقیماً بکارید یا حدود یک ماه قبل از آخرین تاریخ یخبندان بذرهای خود را در داخل خانه آغاز به کاشتن کنید. حدود دو هفته پس از آخرین تاریخ یخبندان آن ها را بیرون بگذارید. ریحان برای جوانه زنی به مقداری نور احتیاج دارد، بنابراین بذرها را خیلی عمیق نکارید. این گیاه در مقابل دما هم انعطاف پذیر است. گیاهان ظرف پنج تا ده روز جوانه می زنند. نهال ها را با دقت پیوند بزنید وقتی گیاهان سه تا چهار دسته برگ دارند. بعلاوه می توانید ریحان را در آب ریشه کنید. ساقه یک گیاه را بردارید و آن را در یک گلدان یا لیوان آب قرار دهید. وقتی ریشه ها ظاهر شدند، آن را در فضای باز (پس از سخت شدن) به گلدان خود پیوند بزنید.

4- ریحان خود را تغذیه و آبیاری کنید

ریحان در خصوص آب سختگیر است. دوست ندارد خیلی خشک یا خیلی مرطوب باشد. بعلاوه می توانید ریحان را از بالا یا پایین آبیاری کنید. (آبیاری از پایین از بشقاب یا کاسه گلدان رشد ریشه را تشویق می نماید و از توسعه مسائل قارچی ناشی از رطوبت اضافی روی برگ ها جلوگیری می نماید.) برای اینکه بدانید آیا باید به گلدان خود آب اضافه کنید، انگشت خود را در خاک تا بند دوم فرو کنید. اگر خاک خشک است، آب اضافه کنید. ریحان در حال رشد در گلدان در فضای باز سریع تر از ریحان کاشته شده در زمین یا در حال رشد در محیط داخلی خشک می گردد.

هنگام کاشت، یک کود آلی را با خاک گلدان مخلوط کنید. قبل از انجام این کار، برچسب خاک گلدان خود را بخوانید تا مطمئن شوید که قبلاً کود ندارد.

5- ریحان خود را برداشت و ذخیره کنید

برای رشد بوته ای به جای رشد بلند و لاغر، مهم است که ریحان خود را اغلب بچینید. وقتی گیاه حدود 10 سانتی متر قد دارد، آغاز به چیدن کنید. برگ های بالایی ریحان را بچینید اما ساقه ها را دست نخورده باقی نگه دارید. بعلاوه از قیچی کوچک استریل برای برش برگ ها در پایه بهره ببرید.

ضروری است چند نکته را درباره این گیاه به شما بگوییم. ریحان در محیط داخلی یا خارجی، برای رشد سرسبز به نور خورشید زیاد، گرما و رطوبت میانه اما مداوم احتیاج دارد. همواره برگ های فردی را از بالا، نه پایین، بچینید تا رشد بوته ای را تشویق کند و از تشکیل جوانه های گل زودرس جلوگیری کند. اگر از یک گیاه بزرگ و سرسبز برداشت می کنید، همان اصل را دنبال کنید و همواره ساقه های کامل را از بالای گیاه به پایین برش دهید.

چگونه نعناع را پرورش دهیم و از آن مراقبت کنیم

همانطور که گفتیم نعناع یکی دیگر از گیاهان محبوبی است که بسیاری از افراد علاقه دارند آن را در خانه پرورش دهند. گیاهان نعناع گیاهان چند ساله بسیار مقاوم هستند که می توانند در داخل خانه در ظروف یا در فضای باز در باغ پرورش داده شوند. در حالی که نعناع به خاطر برگ های معطر خود که می توان از آن ها در آشپزی، آروماتراپی، صابون و موارد دیگر استفاده کرد، محبوب است، این گیاه اگر به درستی کاشته و مراقبت نگردد، به شدت تهاجمی است. هنگام کاشت مستقیم در زمین، نعناع می تواند به راحتی به وسیله ریزوم های زیرزمینی توسعه یابد. پس از کاشت، خلاص شدن کامل از نعناع می تواند بسیار سخت باشد. برترین راه برای کنترل توسعه نعناع و حفظ رشد سالم آن، پرورش آن در یک ظرف و انجام نگهداری پیشگیرانه مانند برداشت انتخابی و هرس است.

گیاهان نعناع گل های کوچک سفید یا بنفش تابستانی فراوری می نمایند که زنبورها، پروانه ها و سایر گرده افشان ها را جذب می نمایند. نعناع یک یاری نماینده به هضم غذا است. این گیاه به علت طعم تازه و بوی تند آن نیز به عنوان دفع نماینده آفات عمل می نماید. اما این نکته را باید حتما بدانید که این گیاه برای حیوانات سمی است.اگر نعناع را در باغ خود پرورش می دهید، مهم است که با هرس کردن و برداشت منظم گیاهان را کنترل کنید. برای یادگیری نحوه و زمان برداشت نعناع نکات زیر را دنبال کنید.

چگونه نعناع بکاریم

نعناع را در بهار پس از برطرف خطر یخبندان در فضای باز بکارید. بعلاوه ضروری است این گیاه در یک منطقه مرطوب با خاک زهکشی خوب برترین عملکرد را دارد، کاشته گردد. اما نعناع در مکانی که در آفتاب کامل یا نیمه سایه قرار گرفته است، خوب رشد می نماید. این گیاه خاک حاصلخیز غنی شده با کمپوست را ترجیح می دهد.

برای پرورش نعناع در محیط داخلی یک ظرف و از خاکی با کود کم فرموله شده برای گیاهان خوراکی بهره ببرید. گیاه را در جایی قرار دهید که چهار تا شش ساعت نور خورشید روزانه دریافت کند. خاک را مرطوب نگه دارید و توجه داشته باشید که گیاهان نعناع داخلی ممکن است در رطوبت کم مشکل داشته باشند. رطوبت را می توانید با مه پاشی بین آبیاری ها افزایش دهید.

مراقبت از گیاه نعناع

مراقبت از گیاه نعناع به ویژه در کاشت خانگی آن به چند ایتم مهم و حیاتی برای گیاهان مرتبط است که در ادامه آنالیز می کنیم:

نور

گیاهان نعناع نیم سایه را ترجیح می دهند، اگرچه سایه بیش از حد باعث ایجاد گیاهان بلند و برگ های کم طعم تر می گردد. نعناع در آفتاب کامل رشد می نماید اگر به طور مکرر آبیاری گردد و تا حدودی از آفتاب شدید بعد از ظهر محافظت گردد.

خاک

نعناع با بیشتر انواع خاک سازگار است اما خاک غنی و زهکشی خوب با pH کمی اسیدی تا خنثی را ترجیح می دهد.

آب

نعناع خود را در طول دوره های خشک آبیاری کنید تا خاک را کمی مرطوب نگه دارید و هنگام خشک شدن نزدیک سه سانتی متر از خاک، آب بیشتری اضافه کنید. گیاهان نعناع آب را دوست دارند اما خاک غرقابی می تواند ریشه های آن ها را پوسیده کند. نعناع را صبح ها آبیاری کنید تا با افزایش دما مرطوب بماند. پژمردگی شاخ و برگ به این معنی است که گیاه به آب احتیاج دارد.

دما و رطوبت

نعناع دمای مختلفی را تحمل می نماید اما می تواند به نوع آن بستگی داشته باشد. برای مثال، نعناع فلفلی بسیار مقاوم به سرما است و دمای سرد را تحمل می نماید. نعناع سبز گرما را به خوبی تحمل و در محیط گرمتر رشد می نماید. بیشتر نعناع ها با رطوبت میانه در فضای باز رشد خوبی دارند.

کود

در طول فصل رشد، اگر خاک شما فقیر از مواد مغذی است، گیاهان نعناع را حدود یک بار در ماه (هر 4 تا 6 هفته) تغذیه کنید. اگر قبلاً خاک باغ غنی دارید، احتمالاً احتیاجی به دادن کود مکمل به نعناع خود نخواهید داشت. گیاهان گلدانی و گیاهان رشد نموده در خاک فقیر از مواد مغذی از تغذیه با کود متعادل و همه منظوره رشد بهتری خواهند داشت.

گرده افشانی

گیاهان نعناع گرده افشانی متقاطع دارند که می تواند منجر به بذرهای هیبرید گردد. برای جلوگیری از فراوری بذرهای هیبرید به وسیله گیاهان نعناع خود، آن ها را به صورت جداگانه در ظروف یا تخت های باغ مختلف پرورش دهید. یا با پرورش دو نوع نعناع در کنار هم برای فراوری بذرهایی با ویژگی های ترکیبی مانند طعم و بو، گرده افشانی متقاطع را تشویق کنید.

چگونه نعناع را در گلدان پرورش دهیم

پرورش نعناع در ظروف مانع از توسعه بی رویه آن در باغ شما می گردد. حتی در گلدان هم ساقه های بلند نعناع می توانند با خاک اطراف تماس پیدا نمایند و ریشه بدوانند، بنابراین مراقب باشید که ظرف را کجا قرار می دهید. آن را روی یک سطح سخت قرار دهید یا یک لایه دوتایی از پارچه چشم انداز را داخل گلدان روی سوراخ های زهکشی قرار دهید تا از خروج ریشه ها از ظرف جلوگیری کنید.

نعناع را یک بار در ماه پس از اینکه گیاه ریشه دار شد، دوباره گلدان کنید. ممکن است نعناع های قدیمی که دوباره گلدان شده اند برترین طعم نعناع را نداشته باشند، بنابراین ممکن است بخواهید به جای آن یک قلمه را ریشه کنید. یک ظرف سفالی بدون لعاب با سوراخ های زهکشی کافی را برای خروج رطوبت اضافی انتخاب کنید.

برای تعویض گلدان، گیاه را بردارید، ریشه ها را با ملایمت شل کنید و آن را در یک ظرف یک تا دو سایز بزرگ تر با خاک گلدانی با کیفیت تازه قرار دهید. خاک را مرطوب نگه دارید، اما خیس نباشد.

هرس

اگر نعناع را به عنوان پوشش زمین یا در باغ پرورش می دهید، احتمالاً می خواهید گیاه را کوتاه کنید تا از توسعه دونده های آن به مکان های ناخواسته جلوگیری کنید. اگر نعناع خود را به طور منظم برداشت نمی کنید، هرس کردن در اواسط فصل مفید خواهد بود. اگر متوجه شدید که ساقه ها بلندتر و برگ ها کوتاه تر می شوند، گیاه را یک سوم یا نصف کوتاه کنید تا شاخ و برگ های نو و تازه با برگ های بزرگ تر را تشویق کنید.

تکثیر نعناع

نعناع گیاهی بسیار آسان برای تکثیر با قلمه است و راهی ساده و کم هزینه برای ایجاد گیاهان نو است. تکثیر آن در اواخر بهار تا اوایل تابستان که گیاه به طور فعال در حال رشد است و قبل از گلدهی، برترین زمان است. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:

  • از قیچی استریل یا قیچی هرس برای برش یک تقه ساقه سالم بهره ببرید.
  • برگ های نیمه پایینی ساقه را جدا کنید.
  • ساقه را در یک ظرف پر از آب یا یک گلدان کوچک پر از مخلوط گلدان مرطوب قرار دهید. ظرف را در مکانی قرار دهید که نور مستقیم خورشید دریافت کند.
  • هر چند روز یکبار آب را عوض کنید، زمانی که قلمه را در آب ریشه می کنید. پس از رشد ریشه ها به چند اینچ طول، قلمه را در خاک گلدان بکارید.
  • اگر قلمه را در خاک گلدان ریشه می کنید، برای حفظ رطوبت خاک، آن را آبیاری کنید.
  • وقتی می توانید ساقه را به آرامی بکشید و مقاومت را احساس کنید، ریشه ها تشکیل شده اند. فرآیند ریشه زایی چند هفته طول می کشد. سپس می توانید نعناع را به باغ یا ظرف دیگری پیوند بزنید.

چگونه نعناع را از بذر پرورش دهیم

بذرها را در اواخر بهار پس از خطر یخبندان در فضای باز بکارید یا حدود هشت تا ده هفته قبل از آخرین تاریخ یخبندان پیش بینی شده منطقه خود، بذرها را در داخل خانه آغاز به کاشتم کنید. مهم است بدانید که بعضی از انواع نعناع هیبرید هستند و از بذر رشد نخواهند کرد. برای پرورش نعناع از بذر، بذر را با خاک گلدان به آرامی بپوشانید. خاک را تا زمانی که بذر جوانه می زند، مرطوب نگه دارید که حدود 10 تا 15 روز طول می کشد. گیاهانی که از بذر آغاز شده اند باید ظرف دو ماه به میزان قابل برداشت برسند.

نکات مهم درباره کاشت نعناع

ضروری است چند نکته مهم را درباره نعناع بدانید. کاشتن یک گیاه نعناع حتی در زمستان سخت است. اگر نعناع کاشته شده در فضای باز دارید، آن ها را کوتاه به سطح زمین کوتاه کنید، آن ها را با برگ یا مالچ بپوشانید (بعضی باغبانان از یک ملحفه قدیمی استفاده می نمایند) و گیاهان را تا بهار رها کنید.

نعناع کاشته شده در گلدان را قبل از خطر یخبندان در داخل خانه زمستان گذرانی کنید. ظروف را در مکانی قرار دهید که نور روشن دریافت کند و به طور مداوم آبیاری گردد (اجازه ندهید خاک غرقاب گردد). گیاه را به طور مرتب از نظر آفات آنالیز کنید.

بعلاوه آفات و بیماری های رایج گیاه نکات دیگری است که باید به آن توجه کنید. نعناع معمولاً تحت تأثیر آفات یا بیماری ها قرار نمی گیرد. با این حال، گیاهان تحت فشار ممکن است به وسیله آفات رایج باغ مانند مگس سفید، کنه ها و شته ها آزار ببینند.

گیاهان نعناع گاهی اوقات می توانند به زنگ زدگی مبتلا شوند که به صورت لکه های کوچک نارنجی در زیر برگ ها ظاهر می گردد. از یک قارچ کش بهره ببرید و سعی کنید اجازه دهید گیاهان بین آبیاری خشک شوند.

ضروری است بدانید نعناع را از بالای ساقه برش دهید تا به رشد خود ادامه دهد. می توانید دو مجموعه برگ بالایی را برداشت کنید اما برش خود را درست بالای جفت برگ بعدی بزنید تا گیاه به رشد خود ادامه دهد. بعلاوه هنگام برداشت، برگ های نعناع بالایی را بچینید زیرا طعم نعناع قوی تری خواهند داشت.

اگر قصد دارید گیاه نعناع خود را بوته ای کنید، می توانید با چیدن یا بریدن منظم مجموعه های نو برگ ها روی بالای ساقه ها، گیاهان نعناع بوته ای تری پرورش دهید.

کلام آخر

تجربه کاشت و پرورش سبزیجات در خانه و آپارارتمان برای بسیاری مجذوب کننده و مایه سرزندگی است. این کار علاوه بر اینکه شما را از خرید سبزیجات بی احتیاج می نماید می تواند به یک تفریح روزمره هم تبدیل شده و روتین نوی برای شما بسازد. این کار البته به بعضی ریزه کاری ها هم احتیاج دارد که در این مقاله به آن اشاره کردیم.

منبع: thespruce

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 26 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1404 گردآورنده: animal-photo.ir شناسه مطلب: 2462

به "آموزش نکات کلیدی و کاربردی برای کاشت ریحان و نعناع در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش نکات کلیدی و کاربردی برای کاشت ریحان و نعناع در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید