درباره خواص چای و مضرات آن چقدر میدانید

به گزارش مجله عکس، رفع خستگی و آرامش، کمک به درمان آلزایمر، درمان سرماخوردگی، کاهش فشار و قند خون از خواص چای سیاه است. با سایر خواص چای و مضرات آن آشنا شوید.

درباره خواص چای و مضرات آن چقدر میدانید

گیاه چای

چای گیاهی بوتهای پایدار و همیشه سبز است و از دم کرده برگهای آن، نوشیدنی مطبوع و پرفایده به همین نام تهیه می گردد. چای از پرطرفدارترین نوشیدنیها در همه دنیا محسوب شده و به انواع مختلفی براساس روش آمادهسازی آن تقسیم می گردد مانند چای سیاه یا معمولی، چای سبز، چای اولانگ و چای سفید. در بین مردم ایران اغلب افراد چای سیاه را به چای سبز ترجیح داده و بیشتر این نوع چای را مصرف می کنند،در این مطلب خواص چای سیاه و مضرات آن گردآوری شده است.

ارزش غذایی و مواد موثر موجود در چای

برگهای چای که در تهیه این نوشیدنی پرطرفدار استفاده می شوند حاوی پلی فنولها، فلاونولها، تانن، کافئین، تئوفیلین، تئوبرومین، اسید آمینه تیانین، فلوراید و آمینوبوتریک اسید هستند و براساس همین مواد غذایی خواص چای شامل داشتن خاصیت قابض، محرک، مدر، ضد چربی، ضد ویروس و باکتری، ضد سرطان و خاصیت آرامبخش است.

جدول ارزش غذایی و خواص چای دم کرده

مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم
انرژی4 کیلو کالری
چربی0
پروتئین0
کربوهیدرات0/3 گرم
فیبر0
سدیم3 میلی گرم
پتاسیم1 میلی گرم
کلسیم0
مس0/01 میلی گرم
منیزیم3 میلی گرم
منگنز0/219 میلی گرم
فلوراید372 میلی گرم

خواص چای (طبیعت و خواص درمانی)

بر اساس نوع چای، طبع آن نیز متفاوت می گرد. چای سیاه طبع نسبتا سردی دارد و برخلاف آن طبع چای سبز نسبتا گرم و خشک است. چایهای گیاهی تهیه شده با انواع گیاهان دارویی نیز مانند چای بابونه، چای زنجبیل، چای به لیمو، چای کوهی و ... نیز بر حسب مزاج آن گیاه دارای طبع مخصوص به خود می باشند. به طورکلی برخی از مهمترین خواص چای سیاه (معمولی) عبارتند از:

  • تسکین فشارهای روحی و جسمی- ایجاد حس آرامش و رفع خستگی: به طور ویژه مصرف چای سیاه، کاهش هورمون های استرس را در بدن فرد موجب میگردد.
  • پیشگیری از تصلب شرایین: مصرف چای سیاه کاهش چشمگیری در تولید کلسترول بد (LDL) را به همراه دارد، که به پیشگیری کلی از بیماری قلبی عروقی و تصلب شرایین کمک می کند .
  • کمک به درمان و پیشگیری از سرماخوردگی: یکی از راه های درمان سرماخوردگی و پیشگیری از آن در طب سنتی نوشیدن چای با عسل است.
  • کمک به درمان عفونتهای روده و برخی بیماری های دستگاه گوارش: یکی از خواص چای درمان درد شکمی، اسهال و ناراحتی معده میباشد، این خاصیت به دلیل وجود تانن موجود در چای است .
  • پیشگیری از سرطان: مصرف چای قدرت مبارزه با رادیکال های آزاد و پاکسازی بدن را افزایش می دهد. بخشی از این شرایط به محتوای بالای پلی فنول موجود در آن باز می گردد، اما آنتی اکسیدان های دیگری که به نام فلاونوئیدها شناخته می شوند نیز در مبارزه با سموم رادیکال آزاد مضر نقش دارند.
  • پیشگیری و کمک به درمان آلزایمر: براساس تحقیقات محققان مصرف چای، احتمال ایجاد توده های سمی را در مغز افرادی که حامل ژن زوال عقل هستند و همچنین رشد این توده ها را در مغز آنها به اندازه 86 درصد کاهش میدهد.
  • موثر در کاهش فشار و قند خون: یکی از خواص چای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است .
  • کمک به کاهش وزن: یکی دیگر از جالبترین خواص چای تقویت سوخت و ساز و متابولیسم بدن است که برای کمک به کاهش وزن آن را مناسب می کند.
  • مصرف موضعی چای نیز در درمان محل نیش حشرات، درمان خانگی چشم درد و ... موثر است.

مضرات چای و توصیه های پزشکی

  1. به طورکلی مصرف بیش از حد چای و زیادهروی در نوشیدن آن موجب تپش قلب، یبوست، سرگیجه، تحریک پذیری و بی خوابی می گردد. علت این مسئله مربوط به میزان کافئین موجود در چای است. اگر شما هم از افراد معتاد به چای هستید توصیه می گردد از چای با غلظت کمتر و به اصطلاح کمرنگ بیشتر استفاده کنید.
  2. یکی از مضرات چای خوردن آن در حالتی است که بسیار داغ می باشد. گرمای بیش ار حد چای از مهمترین عوامل خطرساز در بروز سرطان مری در افرادی است که عادت به نوشیدن چای داغ دارند.
  3. تا یک ساعت بعد از خوردن غذا از نوشیدن چای پرهیز کنید، خوردن چای بلافاصله بعد از غذا باعث کاهش جذب آهن غذای خرده شده می گردد.
  4. توصیه می گردد از نوشیدن چای 2 ساعت مانده به زمان خوابتان خودداری کنید.
منبع: ستاره
انتشار: 11 آذر 1399 بروزرسانی: 11 آذر 1399 گردآورنده: animal-photo.ir شناسه مطلب: 1326

به "درباره خواص چای و مضرات آن چقدر میدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره خواص چای و مضرات آن چقدر میدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید