این رژیم غذایی ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد
به گزارش مجله عکس، طبق داده های به دست آمده از یک مطالعه که اخیرا اجرا شده، پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را تقریباً یک چهارم کاهش دهد.
محققان دانشگاه نیوکاسل دریافتند که این رژیم می تواند تغییرات زوال عقل را کاهش دهد؛ داده های بانک زیستی انگلیس نیز نشان می دهد که رژیم مدیترانه ای می تواند از زوال شناختی جلوگیری کند و افرادی که از سبک غذایی غنی از غذاهای دریایی، غلات کامل، آجیل و سبزیجات پیروی می نمایند می توانند خود را از آسیب های این بیماری در امان نگه دارند.
رژیم مدیترانه ای یک سبک تغذیه سالم و عمدتاً گیاهی است که شامل سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و چربی های سالم مانند ماهی و روغن زیتون است. گزارش دنیای و خبری ایالات متحده رژیم غذایی مدیترانه ای را به عنوان برترین رژیم غذایی در دنیا برای 5 سال متوالی رتبه بندی نموده است.
مطالعات قبلی نیز حاکی از آن است افرادی که از الگوهای غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می نمایند ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند. بر اساس تحقیقاتی که بر روی بیش از 60 هزار انگلیسی و آنالیز شیوه زندگی بیش از نیم میلیون نفر صورت گرفته، احتمال ابتلا به این بیماری مغزی در افرادی که رژیم مدیترانه ای مصرف می کردند به اندازه قابل توجهی کمتر بود. شواهد دیگری است که نشان می دهد رژیم غذایی یک عامل خطر مهم قابل تغییر در ابتلا به این بیماری است؛ کنار سایر عوامل دیگر سبک زندگی که شامل سیگار کشیدن و ورزش نکردن می گردد. شرکت نمایندگان در این مطالعه که بالاترین امتیاز را با رژیم غذایی مدیترانه ای کسب کردند، 23 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند.
تصور می گردد که تغذیه می تواند عامل کلیدی سلامت مغز باشد، زیرا تحقیقات قبلی کمبودها را با زوال عقل و زوال شناختی در زندگی بعدی مرتبط دانسته اند. طبق نتایج منتشر شده در مجله BMC Medicine، در طول نزدیک به یک دهه، 882 مورد ابتلا به زوال عقل در میان شرکت نمایندگان اتفاق افتاده؛ یافته ها نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای بدون توجه به خطر ژنتیکی فرد، اثر محافظتی در برابر زوال عقل دارد، اگرچه تحقیقات بیشتری برای کشف این یافته مورد احتیاج است.
الیور شانون، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه نیوکاسل که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشت می گوید: زوال عقل بر زندگی میلیون ها نفر در سراسر دنیا تأثیر می گذارد و در حال حاضر گزینه های محدودی برای درمان این بیماری وجود دارد. بنابراین، یافتن راه هایی برای کاهش خطر ابتلا به زوال عقل یک اولویت اصلی برای محققان و پزشکان است. مطالعه ما نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای بیشتر می تواند یک استراتژی برای یاری به افراد به منظور کاهش خطر ابتلا به زوال عقل باشد.
کارشناسان مدت ها گمان می کردند که مصرف مواد مغذی به وسیله یک فرد می تواند بر خطر زوال عقل تأثیر بگذارد، به ویژه زمانی که صحبت از زوال عقل عروقی می گردد که ناشی از کاهش جریان خون به مغز است؛ فولات - موجود در سبزیجات با برگ سبز تیره، لوبیا، آجیل و دانه ها سطح گردش خون آمینو اسید هموسیستئین را کاهش می دهد که با آلزایمر مرتبط است. ه طور مشابه، تصور می گردد ویتامین E موجود در روغن های گیاهی، آجیل، دانه ها، میوه ها و سبزیجات ممکن است به وسیله اثر آنتی اکسیدانی قوی محافظ خوبی در برابر این بیماری باشد. در مقابل، اسیدهای چرب تک اشباع و اشباع در گوشت و لبنیات با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است، زیرا می توانند تشکیل لخته خون را تشویق نمایند.
سوزان میچل از مرکز تحقیقات آلزایمر در انگلیس گفت: شواهد زیادی وجود دارد که خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند به کاهش خطر زوال شناختی یاری کند. اما شواهد برای رژیم های غذایی خاص بسیار واضح نیست. این مطالعه تازه و بزرگ به این تصویر کلی می افزاید، اما تنها بر اساس داده های افرادی که اصالت سفید، انگلیسی یا ایرلندی دارند.
در حالی که هنوز هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از زوال عقل وجود ندارد، رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، همراه با ورزش فراوان و عدم استعمال دخانیات، همگی به سلامت قلب یاری می نمایند که به نوبه خود به محافظت از مغز در برابر بیماری هایی که منجر به زوال عقل می گردد، می انجامد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: فرادید