صدور اعلامیه شرایط اضطراری سازمان بهداشت جهانی
به گزارش مجله عکس، سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (جمعه) در میان افزایش ادعاهای دولت ترامپ در انتقاد به نحوه عملکرد این سازمان در پاسخگویی به همه گیری کروناویروس، اعلامیه خود را مبنی بر شرایط اضطراری سلامت جهانی تمدید کرد.
این اقدام دقیقاً سه ماه پس از تصمیم اصلی سازمان مبنی بر اعلام شرایط اضطراری بهداشت عمومی در جهان در تاریخ 30 ژانویه اجرا شده است. در آن زمان تنها 98 مورد از حدود 10 هزار مورد تأیید شده ابتلا به کووید 19 در خارج از مرزهای چین شناسایی شده بود.
اما همه گیری کووید-19 همچنان در حال رشد است. طبق آمارهای رسمی، تا به امروز بیش از 3.2 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و نزدیک به یک چهارم میلیون نفر جان باخته اند. شواهدی در شش قاره حاکی از انتقال پایدار کروناویروس جدید است.
تئودور آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام نمود: همه این موارد باعث شده تا کارشناسان کمیته اضطراری این سازمان برای ارزیابی فرایند شیوع بیماری و مشاوره در مورد توصیه های به روز، مجدداً به مشورت بپردازند.
وی با بیان این که این بیماری نشان داده است حتی پیشرفته ترین سیستم های بهداشتی برای مقابله با همه گیریِ آن با دشواری روبرو شده اند، تاکید کرد: این بیماری همه گیر همچنان یک نگرانی و شرایط اضطراری برای بهداشت جهانی محسوب می شود.
به گفته تئودور آدهانوم، افزایش سریع در موارد جدید ابتلا در آفریقا و آمریکای جنوبی که بسکمک از کشورهای آن ها دارای سیستم مراقبت های بهداشتی ضعیفی هستند، نگران کننده است. این شتاب در حالی رخ می دهد که شیوع ویروس در بسکمک از کشورهای آسیایی و اروپایی کند شده است.
اگرچه مردم چین پس از گذشت چندین هفته از تعطیلی به آرامی شروع به بازگشت به کار می کنند اما مشاغل، مدارس و مؤسسات فرهنگی هنوز در بیشتر نقاط جهان تعطیل اند. این ویروس به اقتصاد جهانی نیز آسیب جدی رسانده است.
در سرتاسر ایالات متحده، فرمانداران در تلاش اند تا خواسته های کنندگان را برای پایان دادن به توصیه های ماندن در خانه با رفع و کاهش قوانین فاصله گذاری اجتماعی، برآورده سازند.
کارشناسان علمی و بهداشت عمومی نیز هشدار داده اند که بازگشایی رستوران ها، سینماها و مراکز تجاری ممکن است به موج دوم شیوع این ویروس منجر شود.
از سوی دیگر در حالی که آمریکا خود در صدر فهرست مبتلایان جهانی به کووید-19 قرار گرفته است، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور، عملکرد سازمان جهانی بهداشت را در پاسخگویی مناسب به همه گیری این بیماری زیر سوال برده است.
این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت از اوایل ماه ژانویه به محض اطلاع از بیماری جدید و مرموز در شهر ووهان توسط چین، اقدام به اعلام شرایط اضطراری کرد. تئودور آدهانوم نیز اظهار داشته که در پی شیوع این ویروس در چین بدون اتلاف وقت به پکن سفر کرده تا با مقامات این کشور برای پیدا کردن راه حلی مناسب گفت وگو کند.
در اواسط ماه آوریل اما ترامپ اعلام نمود که بودجه خود را به سازمان جهانی بهداشت متوقف می کند.
سازمان جهانی بهداشت به کشورهای نیازمند برای تهیه کیت های تشخیصی کرونا و تجهیزات محافظت شخصی کمک کرده و هر روز کنفرانس های مطبوعاتی را برای هشدار دادن به جهانیان در مورد شیوع ویروس و اعلام دستورالعمل های لازم برای مقابله با آن برگزار می کند.
روز گذشته (جمعه) دیدیِر حسین، دبیر کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت اعلام نمود که اعضای این کمیته بیش از 20 توصیه به امید کاهش اختلالات ناشی از بیماری همه گیر کروناویروس ارائه کرده اند.
این راهنمایی بر کاهش وقفه در توزیع مواد غذایی و داروهای ناشی از اعمال قرنطینه، بازگشت ایمن به کار و از سرگیری سفرهای هوایی عادی متمرکز است. این کمیته اعلام کرده کارشناسان همچنان به دنبال حیوانی هستند که به نظر می رسد منشا اصلی کروناویروس باشد تا واکسن ها و روش های درمانی بالقوه این بیماری را سریع تر به دست آورند.
بنا بر گزارش نیویورک تایمز، تئودور آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) در پایان تاکید کرد: ما کشورها را تشویق می کنیم تا از توصیه های سازمان جهانی بهداشت پیروی کنند و هرچه اطلاعات بیشتری در مورد ویروس به دست می آوریم، مرتباً آن ها را مرور و به روز می کنیم. ،ایسنا
اخبار مربوط به ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید
منبع: ایران آنلاین