کنگر پلو بدون گوشت ، دستور خوشمزه ترین پلو گیاهی برای ناهار امروز
به گزارش مجله عکس، کنگر پلو یکی از متداول ترین غذاهایی است که با کنگر درست می گردد. هر چند برای تهیه کنگر پلو انواع گوشت در آن به کار می رود اما کنگر پلو بدون گوشت هم برای گیاهخواران و کسانی که در پی غذای ساده برای و هستند، مناسب است. در این مقاله از در ما طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشت و نکات پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشت در یک نگاه
برای تهیه کنگر پلو ساده، کنگرها را پاک کنید، بشویید و خرد کنید. کنگرها را با پیاز و سیر تفت دهید و شوید و ادویه های دلخواه را هم اضافه کنید. آب داخل تابه که کشیده شد، شعله را خاموش کنید. برنج را بجوشانید و آبکش کنید. سپس کنگرهای تفت خورده را به عنوان لایه میانی بین برنج بریزید و کنگر پلو را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشت ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کنگر پلو ساده و وگن (برای 2 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
کنگر پاک شده | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
شوید ساطوری خرد شده | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
نمک و فلفل سیاه و ادویه دلخواه | به میزان لازم |
روغن یا کره | به میزان کافی |
نان یا سیب زمینی | برای ته دیگ کنگر پلو |
سالاد یا ترشی | برای سرو کنگر پلو |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کنگر پلو: 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشت
کنگر پلو گیاهی مثل یک گزینه عالی برای کسانی است که می خواهند از این سبزی نوبرانه، نهایت استفاده را ببرند. در ادامه طرز تهیه کنگر پلو ساده بدون گوشت را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن پلو کنگر بدون گوشت، برنج ها را پاک کنید، بشویید و در میزانی آب ولرم و نمک، به مدت 30 دقیقه تا 2 ساعت (بسته به نوع برنج) بخیسانید. شوید ها را پاک کنید، بشویید و وقتی آب خود را از دست دادند، به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: کنگرها را پاک کنید
برای پاک کردن کنگرها، حتما دستکش بپوشید و انتهای کنگر (ریشه) را با چاقوی تیز جدا کنید. سپس با چاقو یا قیچی تیز، کناره های ساقه و برگ های کنگر را که خار دارد، جدا کنید. سپس ساقه های سفید پاک شده را به قطعات 3 تا 4 سانتی متری خرد کنید. کنگرها را در یک قابلمه آب بریزید و 10 دقیقه صبر کنید تا گل و لای آنها، ته نشین گردد. سپس کنگرها را آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید.
مرحله سوم: پیاز و سیر را تفت دهید
در ادامه، پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سیرها را پوست بگیرید و له نموده یا ریز خرد کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک گردد. بعد از نرم شدن پیازها، سیرها را هم اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد.
شما می توانید برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ و سیر داغ آماده از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله چهارم: کنگرها را با پیاز و شوید تفت دهید
برای ادامه تهیه پلو کنگر ساده، مثل باید کنگرها را در تابه بریزید و تفت دهید. کنگر حاوی آب میان بافتی است و باید به تفت دادن ادامه دهید تا آب کنگر بخار شده و کمی سرخ شوند.
سپس شویدهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته گردد. در آخر، فلفل سیاه، ادویه های دلخواه و نمک را اضافه کنید و بعد از 2 تا 3 دقیقه تفت دادن، شعله زیر تابه را خاموش کنید.
شما می توانید انواع ادویه های معطر و نمک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله پنجم: برنج را بجوشانید
در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید. کمی روغن به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند. سپس آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید و برنج را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید. بسته به نوع برنج، حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا برنج ، دندان گیر گردد، سپس برنج ها را آبکش کنید.
مرحله ششم: مواد کنگر پلو را در قابلمه بریزید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشت، کف قابلمه ای که می خواهید کنگر پلو را در آن بپزید، میزانی روغن یا کره بریزید و (سیب زمینی یا نان) بگذارید.
سپس نصف برنج را در قابلمه بریزید و روی آن از مایه کنگر و شوید بریزید. بعد بقیه برنج را اضافه کنید. دور درب قابلمه را دم کنی بپیچید و روی قابلمه بگذارید. حدود 1 یا 2 دقیقه بعد که بخار داخل قابلمه پیچید، شعله زیر قابلمه را کم کنید.
انواع کره حیوانی یا گیاهی و انواع نان را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله آخر: کنگر پلو بدون گوشت را سرو کنید
حدود 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد. سپس شعله را خاموش کنید. روی برنج کمی کره یا روغن بریزید و هم بزنید تا کنگرها در برنج مخلوط گردد. کنگر پلو ساده را در ظرف سرو بریزید و با یا به صورت ساده با میل کنید.
بیشتر بخوانید:
دستور تهیه کنگر پلو ساده با سبزیجات متنوع
برای درست کردن کنگر پلو بدون گوشت و با سبزیجات، روش بالا را دنبال کنید. در زمان تفت دادن کنگر با شوید و پیاز، می توانید از قارچ خرد شده، نخود فرنگی، ساقه کرفس خرد شده، هویج خرد شده و سبزیجات دلخواه دیگر هم بهره ببرید. همه این سبزیجات را با هم تفت دهید و بعد به عنوان لایه میانی کنگر پلو بهره ببرید و کنگر پلو را دم کنید.
دستور تهیه کنگر پلو بدون گوشت و با سویا
برای درست کردن کنگر پلو بدون گوشت می توانید از سویا هم بهره ببرید. برای طرز تهیه کنگر پلو با سویا می توانید در این روش، سویا را از قبل بخیسانید و آبکش کنید و همزمان با تفت دادن کنگرها، به پیاز، سیر و شوید اضافه کنید. اجازه دهید این مایه میانی برای 15 دقیقه بپزد و از آن به عنوان مواد میانی بهره ببرید. بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کنگر پلو ساده بدون گوشت
- توجه داشته باشید که کنگر حاوی آب میان بافتی زیادی است و بعد از تفت دادن، آب زیادی از دست می دهد. بنابراین در قطعات ریز خرد نکنید چون آب می گردد و در برنج، دیده نمی گردد.
- به جای استفاده از پیاز می توانید از پیازچه برای تفت دادن کنگرها، بهره ببرید.
- به جای استفاده از شوید تازه، می توانید از شوید خشک بهره ببرید. در این صورت، شوید خشک را در زمان دم کردن برنج، روی برنج بپاشید.
- اگر می خواهید رنگ کنگر پلو ساده، زرد گردد، در زمان جوشاندن برنج، به آب در حال جوش، زردچوبه اضافه کنید. زردچوبه را به کنگر در حال تفت خوردن هم می توانید اضافه کنید.
- برای عطر بیشتر کنگر پلو ساده و گیاهی، می توانید از زعفران دم نموده در زمان تفت دادن کنگرها یا در زمان دم کردن برنج، بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کنگر پلو بدون گوشت
چرا کنگر پلو تلخ می گردد؟
اگر در طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشت، از شوید زیادی بهره ببرید تا شوید را بیش از حد تفت دهید که بسوزد، کنگر پلو بعد از پخت، طعم تلخ می گیرد.
کنگر پلو کته ای بدون گوشت را چطور درست کنیم؟
اگر می خواهید کنگر پلو رژیمی و با روغن کمتر و مواد مغذی بیشتر درست کنید، به جای سرخ کردن کنگرها با پیاز و شوید، برنج را به صورت کته ای با آب بجوشانید و همزمان، کنگرهای خرد شده را هم اضافه کنید تا همراه با برنج، نرم شوند. وقتی آب کنگر پلو کشیده شد، روی آن شوید خشک بپاشید و کنگر پلو را دم کنید.
منبع: افق کوروش