در مراسم یادبود خبرنگار فقید خبرنگاران چه گذشت؟
به گزارش مجله عکس، مراسم یادبود مهشاد کریمی ـ خبرنگار فقید محیط زیست خبرنگاران ـ به همت این خبرگزاری و با همکاری جهاددانشگاهی برگزار گشت.
به گزارش خبرنگاران، در پنجمین روز از درگذشت مهشاد کریمی ـ خبرنگار فقید خبرنگاران ـ مراسم یادبودی با حضور جمع کثیری از مدیران دولتی و شهری، نمایندگان مجلس و بعلاوه فعالان فرهنگی، رسانه ای و محیط زیست در فضای باز پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی برگزار گشت.
این مراسم که به میزبانی خبرنگاران و با حضور خانواده مرحوم مهشاد کریمی برگزار گشت، با همراهی پیروز حناچی (شهردار تهران)، عیسی کلانتری (رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست)، علی ربیعی (سخنگوی دولت)، حمیدرضا طیبی (رئیس جهاددانشگاهی)، مسعود پزشکیان (نماینده مجلس)، محمدرضا رضایی کوچی (نماینده جهرم و رییس کمیسیون عمران)، معصومه ابتکار (معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده)، محمد خدادی (معاون مطبوعاتی)، محمدمهدی زاهدی (نماینده مجلس)، علی اعطا (سخنگوی شورای شهر تهران)، محمد احسانی (مدیر شبکه نسیم)، مهدی توکلی زاده (مدیر تأمین برنامه شبکه نسیم)، شیدا اسلامی (مدیر روابط عمومی معاونت برون مرزی صداوسیما)، مهدی رحمانیان (مدیر مسوول روزنامه شرق)، اصغر دانشیان (معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست)، حقوقی محمدصادق عرب (مدیر مسوول تابناک)، مسعود حیدری (مدیرعامل ایلنا)، محمدحسین حسنی (مدیرعامل ایکنا)، سیدمحمد جواد شوشتری (معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی)، محمدصادق بیجندی (معاون آموزشی جهاددانشگاهی)، محمدرضا پورعابدی (معاون پژوهش وفناوری دفتر مرکزی جهادانشگاهی)، جمشید محبت خانی (فرمانده یگان حفاظت از محیط زیست)، مهرداد ذوالنور (هنرمند گرافیست و فیلمساز)، مجید فروغی (مدیر روابط عمومی معاونت هنری)، پدرام پاک آیین (نماینده مدیران مسوول در هیات نظارت بر مطبوعات)، حبیب الله عباسی (مدیر پایگاه خبری شفقنا)، علی اصغر شفیعیان (مدیر پایگاه خبری انصاف نیوز)، محسن فتحی (نماینده سنندج)، فاطمه محمدبیگی (نماینده قزوین و سخنگوی فراکسیون محیط زیست)،سمیه رفیعی(نماینده تهران و رئیس فراکسیون محیط زیست)، علیرضا رحیمی (نماینده تهران در دوره دهم)، سیدنظام موسوی (سخنگوی هیات رئیسه مجلس)، عباس مقتدایی (نماینده اصفهان)، ابراهیم رضایی (نماینده دشتستان)، زهرا شیخی (نماینده اصفهان)، نسرین وزیری (مدیر روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه)، مسعود نجفی (مدیر روابط سازمان سینمایی)، گیسو فغفوری (از انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران تهران)، محمدرضا نوروزپور (مدیرعامل ایرنا)، کامبیز نوروزی (فعال رسانه ای)، جمعی از اهالی مطبوعات، مدیران جهاددانشگاهی، فعالان محیط زیست و فعالان فرهنگی هنری و همراه بود.
هیچگاه حضوری اینگونه تلخ در جمع بچه های خبرنگاران را انتظار نداشتم
در مراسم بزرگداشت زنده یاد مهشاد کریمی خبرنگار محیط زیست خبرنگاران که در حادثه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در استان آذربایجان غربی جان باخت، علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت: تجدید نظر و سیاستگذاری در زمینه پروتکل های اعزام خبرنگاران به ماموریت باید با جدیت مورد پیگیری نهادهای صنفی قرار بگیرد.
ربیعی با بیان اینکه هیچ وقت حضوری اینگونه تلخ در جمع بچه های خبرنگاران را انتظار نداشتم، اظهار کرد: مطمئنم این حادثه تلخ باید پیغام آور در چند حوزه گردد و قطعاً تجدید نظر و سیاستگذاری در زمینه پروتکل های اعزام خبرنگاران به ماموریت باید با جدیت مورد پیگیری نهادهای صنفی قرار بگیرد.
وی با اشاره به سختی فعالیت خبرنگاران گفت: اهالی رسانه همیشه شرایط و سختی کار دارند؛ امروز مهشاد و ریحانه جانشان را دادند اما بچه های رسانه ای مدتهاست با همه سختی ها از روح و روانشان مایه می گذارند.
سخنگوی دولت بعلاوه به 17 هزار تلفات جاده ای در سال 98 اشاره و گفت: امروز نیازمند آموزش و فرهنگ سازی و نظارت بیشتر و نوسازی وسایل نقلیه هستیم و خون این دو عزیز باید موجب سیاستگذاری های مطلوب جاده ای گردد. باید تا روز آخری که در مسند کار هستیم دنبال مهیا کردن شرایطی باشیم تا شاهد از دست دادن های کمتری باشیم.
ربیعی با بیان اینکه می دانم پدر و مادر مهشاد کریمی سختی های بسیاری را تحمل می نمایند، اظهار کرد: با مرگ انسان ها، فقط یک تن زیر خاک نمی رود بلکه بسیاری از خاطرات هستند که زیر خاک می فرایند. امروز جمع شده ایم تا به خانواده از دست رفتگان تسلیت بگوییم.
وی توضیح داد: با داغداران سانحه واژگونی اتوبوس خبرنگاران ابراز همدردی و ادای احترام می کنیم و برای هر نقصان متصوری عذرخواهی و پوزش می طلبیم.
سخنگوی دولت در انتها گفت: مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی برای زندگی و زیست بهتر مردم می نوشتند؛ آنها برای گلها و حیوانات و هر چه که بوی زندگی می داد، می نوشتند و قطعاً اثر وجودی شان بر زندگی همه ما باقیست و روح آن عزیزان با فاطمه زهرا (س) محشور است.
راوی اتفاقات خود به موضوع روایت تبدیل شد
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم که در مراسم یادبود مهشاد کریمی خبرنگار فقید خبرنگاران حضور داشت، با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران گفت: اینکه چطور می توان این اتفاق را به یک موضوع پیشگیرانه تبدیل کرد بسیار موضوع مهمی است و این اتفاق، با همه تلخی خود دریچه ای را به سوی روشنی باز نموده است.
او در سخنانی ضمن ابراز تسلیت به خانواده های داغدار مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی و بعلاوه جامعه خبری، اظهار کرد: این اتفاق تلخ و سخت از جهات مختلف سنگین بوده، هست و خواهد بود. از این جهت که خبرنگاران همیشه پیش از این راوی بودند اما در این اتفاق خود به موضوع روایت تبدیل شدند و شاید بخشی از تلخی این حادثه به این دلیل بود که این صندلی ها از راوی به خود موضوع روایت تغییر کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به سانحه اتوبوس خبرنگاران یادآور شد: جامعه خبرنگارانی که در این کاروان بودند و تعداد آنها بیش از 20 نفر بود، همگی برای مسئولیت حرفه ای خود پای در این راستا گذاشتند. این سفر، تفریحی و سیاحتی نبود بلکه ماموریت و مسئولیت رسانه ای بود. همه این موارد در کنار هم، با شنیدن خبر این حادثه، جامعه ایرانی به طور عام و جامعه رسانه به طور خاص را در یک غم عمیقی فرو برد. به ویژه اینکه این دو خبرنگار عزیز که دیگر بین ما نیستند، ویژگی های خاص خود را در خبرنگاران و ایرنا داشتند و این ویژگی ها را همه همکاران در رسانه با تمام وجود خود حس نموده بودند؛ داشتن دغدغه های اجتماعی از جمله ویژگی های این دو عزیز بود و این ویژگی ها کاملا در کار حرفه ای آنها نمایان بود.
صالحی افزود: خلاقیت و سواد رسانه ای در محیط کاری رسانه ، از دیگر ویژگی های این دو عزیز بود. عشق حرفه ای این دو به کار رسانه ای مثال زدنی است و هر کدام از همکاران و اطرافیان آنها می توانند به این موضوع گواهی بدهند. اینکه خانم مهشاد کریمی در آستانه مهمترین اتفاق زندگی خود یعنی ازدواج، پای به سفر کاری خود می گذارد یک موضوع ساده نیست بلکه نشان می دهد که چگونه با حرفه خودش پیوند ترکیبی یافته و از اینکه در این ماموریت، راوی اتفاقات خود به موضوع روایت تبدیل شده است، غمگین و محزون هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش انتهای سخنان خود با اشاره به سخنان ابوالفضل فاتح، موسس خبرنگاران گفت: ایشان در سخنان چند روز گذشته خود به درگذشت سالانه 17 هزار نفر به دلیل سوانحه جاده ای اشاره نمود که اتفاق ناخوشایندی است و امروز که غم خبرنگاران ما را در سوگ برده است، جامعه رسانه بیش از پیش می تواند به این موضوع مهم بپردازد و این معضل را مورد مطالبه قرار دهد تا سوگ این عزیزان مقدمه ای برای جلوگیری از سوگ عزیزان دیگر باشد. اینکه چطور می توان این اتفاق را به یک موضوع پیشگیرانه تبدیل کرد، بسیار مهم است. این اتفاق با همه تلخی خود دریچه ای را به سوی روشنی باز نموده است.
صالحی بعلاوه گفت: داغدار این اتفاق تلخ هستیم. با حادثه تلخی روبه رو بودیم و در طول این یک هفته خانواده های این عزیزان با شرایط سخت و سختی روبه رو شده اند. جامعه رسانه ای ما این دو عزیز را از یاد نخواهد برد.
پر کشیدن 9 جوان در طول 20 سال عمر خبرنگاران
بعلاوه علیرضا بهرامی از جمع همکاران زنده یاد مهشاد کریمی در خبرگزاری دانشجویان ایران (خبرنگاران)، در سخنانی گفت: در مراسم یادبود همسنگر پرکشیده مان هستیم و بی شک آنچه در این روزها بر دوستان و خانواده آن مرحومه گذشت در هیچ واژه ای و کلامی نمی گنجد. اما همان طور که دوستان در این صندلی و صندلی های مشابه تاکید کردند، چاره جویی و تدوین مرام نامه هایی برای مراقبت از جان تک تک آحاد جامعه، از روزنامه نگاران گرفته تا معلمان، سربازان، کارگران و دیگر اقشار، یکی از اصلی ترین مطالبات ما در پیگیری این موضوع خواهد بود. امیدواریم که در این راه از پای نمانیم.
او سپس گفت: قطعا درگذشت بیش از 170 هزار نفر از هموطنان مان در یک دهه گذشته در حوادث جاده ای فقط یک عدد نیست؛ 170 هزار ضربدر یک جهان خاطره، آرزو، تکیه گاه، عاطفه و همان اجزایی است که ساختار اجتماعی را تشکیل می دهد. دستیابی به آنچه این روزها در زمینه چاره جویی موضوع بر قلم ها جاری می گردد، آنقدر سخت می کند که گاهی به آرزویی دست نیافتنی می ماند. امیدواریم جدیتی که در این حرکت ایجاد شده، در نهایت تسلی داغ دیدگان با اتفاق های خوشایند در جلوگیری از تکرار حوادث مشابه در آینده باشد.
بهرامی در بخش انتهای سخنان خود با یادآوری خبرنگاران جوانی که در طول دو دهه فعالیت خبرنگاران پر کشیدند، گفت: پر کشیدن 9 جوان در طول این 20 سال، برای یک مجموعه جوان، میانگین زیادی است. شهید حسن قریب، اسماعیل عمرانی، وحید سهرابی، میلاد اسلامی، کمال حاجی پور، علیرضا تلیانی، سیدمصطفی فاطمی، ندا پورمزرعه و حالا مهشاد کریمی. این تعداد برای یک مجموعه جوان، آمار کمی محسوب نمی گردد. حال اگر خبرنگاران را یک نمونه کوچک در جامعه در نظر بگیریم، ضرورت چاره جویی در این زمینه و جلوگیری برای از دست رفتن سرمایه های اجتماعی، بسیار ضروری می کند.
عصر چهارشنبه ـ دوم تیرماه ـ واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در نقده دو کشته و 21 زخمی برجای گذاشت. متاسفانه مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی خبرنگاران خبرنگاران و ایرنا در این حادثه جان باختند.
منبع: خبرگزاری ایسنا