فواید چای زنجبیل چیست؟

به گزارش مجله عکس، یک مختصص طب سنتی گفت: خوردن زنجبیل برای افرادی که دارای درد های مفصلی هستند، بسیار مفید است.

فواید چای زنجبیل چیست؟

ژاله علی اصل ممقانی مختصص طب سنتی ایرانی در گفت وگو با خبرنگاردرباره خواص استفاده از چای زنجبیل و فواید آن اظهار کرد: زنجبیل مزاج گرم و خشک دارد. موجب تقویت حافظه و بهبود هضم غذا می گردد. ضدتهوع، ضد نفخ است و برای درمان تهوع در سفر (ماشین گرفتگی) مفید است. البته در افرادی که همراه تهوع تلخی دهان، تشنگی و استفراغ های صفراوی دارند، زنجبیل توصیه نمی گردد.

او با اشاره به اینکه زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد، اضافه نمود: خوردن چای زنجبیل برای افرادی که دارای درد های مفصلی هستند، بسیار مفید است. زنجبیل منجر به کاهش قند و چربی خون می گردد و دارای آنتی اکسیدان قوی است. در خانم ها می تواند منجر به کاهش دسیمنوره (درد های قاعدگی) گردد.

این متخصص طب سنتی درباره میزان مصرف چای زنجبیل اضافه نمود: یک فنجان چای زنجبیل می تواند جایگزین خوشمزه و انرژی بخشی به جای یک فنجان قهوه باشد، اما مهمترین نکته ای که باید به خاطر بسپارید، نوشیدن به اندازه آن است. بعضی افراد، بهتر است یک یا دو فنجان در روز بنوشند. صرف روزانه نیم تا یک گرم زنجبیل مناسب است اما طبق بعضی منابع، حداکثر مصرف روزانه، 4 گرم زنجبیل (تقریبا 2 قاشق غذاخوری) در روز در نظر گرفته می گردد. اگر ریفلاکس معده یا بیماری دیگری دارید یا دارویی مصرف می کنید، ممکن است لازم باشد که میزان مصرف زنجبیل را کاهش داده و یا کاملاً از خوردن آن اجتناب کنید.

این مختصص طب سنتی گفت: برای تهیه این چای به 1 قاشق چایخوری ریشه زنجبیل، رنده شده یا ریز خرد شده، 1 فنجان آب جوش، عسل و آبلیمو نیاز دارید.

او ادامه داد: ریشه زنجبیل را در فنجان یا لیوان قرار دهید. آب جوش را اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه دم گردد. زنجبیل را بردارید. در صورت تمایل عسل و لیمو اضافه کنید. اگر ریشه زنجبیل باقی مانده دارید، می توانید آن را فریز کنید تا بعداً استفاده گردد.

ممقانی توضیح داد: اگرچه زنجبیل دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری است اما مصرف بیش از حد آن یا تداخل دارویی، باعث بعضی عوارض جانبی خواهد شد.

او تاکید نمود: دوز بالای استفاده زنجبیل می تواند تپش قلب را به همراه داشته باشد، همچنین ممکن است تاثیر بعضی داروهای خاص را کاهش داده یا باعث بروز عوارض جانبی گردد، به خصوص اگر فردی مبتلا به فشارخون ، دیابت یا مسائل هورمونی باشد.

این مختصص طب سنتی درباره مصرف چای زنجبیل به بعضی افراد هشدار داد و گفت: نوشیدن بیش از حد این چای می تواند باعث ناراحتی معده و شل شدن مدفوع در بعضی از افراد گردد. اگر دچار بی خوابی هستید یا می دانید چای شما را بیدار نگه می دارد، از نوشیدن چای زنجبیل قبل از خواب خودداری کنید.

او تاکید نمود: زنجبیل ممکن است باعث لخته شدن خون گردد، بنابراین باید حداقل دو هفته قبل یا بعد از جراحی از خوردن آن اجتناب گردد و نباید آن را با دارو های ضد انعقاد یا ضد پلاکت یا مکمل (مانند وارفارین، آسپرین، سیر یا جینکو) مصرف کرد. برای معین سطح مناسب مصرف در این شرایط، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید.

ممقانی یادآوری کرد: زنان باردار و شیرده قبل از نوشیدن چای زنجبیل باید با پزشکان خود مشورت نمایند و همچنین اگر فشار خون بالا، سنگ کیسه صفرا، سوزش معده، ریفلاکس یا دیابت دارید، قبل از نوشیدن منظم آن با پزشک خود مشورت کنید.

  • تقویت سیستم ایمنی بدن با 5 نوشیدنی طبیعی که بمب انرژی هستند
  • نوشیدنی که پیری پوست را به تاخیر می اندازد!
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 4 آبان 1399 بروزرسانی: 4 آبان 1399 گردآورنده: animal-photo.ir شناسه مطلب: 1246

به "فواید چای زنجبیل چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید چای زنجبیل چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید