انواع پیراشکی برای شام
به گزارش مجله عکس، اگر در پی یک غذای لذیذ هستید، قطعا پیراشکی ها برترین انتخاب هستند. پیراشکی جدا از متنوع بودن، برای انواع وعده های غذایی مانند ناهار، شام و حتی شام نیز مناسب هستند. برای تهیه پیراشکی روش های مختلفی وجود دارد و می توانید این غذای خوشمزه را در فر یا ماهیتابه تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه انواع پیراشکی با گوشت، مرغ و سبزیجات را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه خمیر پیراشکی
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی
آرد سفید 1.5 تا 2 فنجان
تخم مرغ 3 عدد
آب ولرم نصف پیمانه
روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
مایه خمیر فوری 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر پیراشکی
مرحله اول
ابتدا باید مایه خمیر را آماده کنید، برای این منظور خمیر را با شکر و نصف پیمانه آب ولرم در ظرف دربسته مخلوط نموده سپس درب ظرف را بسته و در جای نسبتا گرم بگذارید تا روی خمیر حباب ایجاد گردد و اصطلاحا عمل بیاید.
مرحله دوم
پس از حدود 10 دقیقه از فرآوری مایع خمیر، آن را در یک کاسه عمیق و پهن بریزید. سپس یک عدد تخم مرغ را با اندازه کمی نمک و روغن مایع به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله سوم
حالا آرد را کم کم اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر کمی چسبنده گردد. اگر آرد زیاد اضافه کنید خمیر خشک و سفت می گردد. در آخر خمیر ما باید نرم و کمی چسبنده باشد.
مرحله چهارم
بعد از اینکه خمیر جمع شد، با دست به مدت 15 دقیقه ورز دهید، سپس یک ظرف بزرگ را کمی روغن بزنید و خمیر را در ظرف قرار دهید تا استراحت کند. روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و یک ساعت در مکان گرم بگذارید.
مرحله پنجم
بعد از یک ساعت خمیر را کمی ورز دهید تا هوای اضافی داخل آن گرفته گردد و سپس با وردنه به قطر نیم سانتی متر روی سطح صافی پهن کنید. حالا خمیر پهن شده را قالب بزنید که این کار رو میتوانید با استفاده از قالب گرد یا هر ظرف گرد با لبه تیز، انجام دهید.
مرحله ششم
روی هر خمیر قالب زده شده اندازهی از مایه گوشت قرار دهید. سپس روی گوشت کمی پنیر پیتزا بریزید و لبه خمیر را روی مایه گوشت برگردانید، به شکلی که مایه گوشت بین یک نیم دایره خمیر باشد.
مرحله هفتم
حالا لبه های خمیر را با چاقو یا چنگال فشار دهید تا به هم بچسبند. بعد از اینکه همه پیراشکی ها را آماده کردید، سینی فر را کمی چرب نموده و با کمی فاصله پیراشکی ها را روی سینی فر قرار دهید.
مرحله هشتم
برای براق شدن روی پیراشکی هم از مخلوط یک زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری روغن مایع بهره ببرید. پس از مالیدن رومال، برای مجلسی تر شدن غذا، میتوانید روی پیراشکی ها اندازهی کنجد یا تخم خرفه هم بپاشید.
مرحله نهم
فر را از قبل به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و سپس به مدت 20 دقیقه پیراشکی ها را در فر بپزید. وقتی پیراشکی ها آماده شدند، گریل را به مدت دو دقیقه روشن کنید تا روی پیراشکی ها طلایی شوند.
مرحله دهم
در صورت تمایل میتوانید کوفته ها را در روغن سرخ کنید. برای این کار روغن مخصوص سرخ کردنی را در تابه ای عمیق بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید سپس با حوصله پیراشکی ها را در روغن سرخ کنید و با سس دلخواه سرو کنید.
طرز تهیه پیراشکی گوشت
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ نموده 250 گرم
فلفل دلمه ای 1 عدد
پیاز 1 عدد
قارچ 200 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا (اختیاری) 100 گرم
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
طرز تهیه پیراشکی گوشت
مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه اندازهی روغن در یک تابه مناسب تفت دهید تا پیاز طلایی و سبک گردد. در ادامه اندازهی زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا یکدست شوند.
مرحله دوم
بعد از آن گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و با پیاز چند دقیقه تفت دهید تا گوشت چرخ نموده خوب سرخ گردد. بعد قارچ ها را ورقه ای یا مکعبی خرد نموده و به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم
برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ ها آبلیمو اضافه کنید. وقتی آب قارچ ها کشیده شد، فلفل دلمه ای را به قطعات کوچک خرد کنید و همراه با سایر مواد برای چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله وسط تابه را با با کنار کشیدن مواد مواد خالی کنید و رب گوجه فرنگی را در وسط تابه تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد. حالا اندازهی نمک اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس تابه را کنار بگذارید تا مواد خنک شوند.
طرز تهیه انواع پیراشکی در سایت رضیم
طرز تهیه پیراشکی مرغ
مواد میانی پیراشکی مرغ
سینه مرغ 1 عدد
قارچ 100 گرم
سوسیس 1 عدد
پیاز 1 عدد میانه
پنیر پیتزا 2 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای ½ یک فلفل میانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
سیر 1 حبه
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
دستور تهیه پیراشکی مرغ:
مرحله اول
برای تهیه کوفته مرغ ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در تابه ای مناسب با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک گردد. سپس سوسیس را نیز نگینی خرد نموده و به پیاز اضافه کنید.
مرحله دوم
سوسیس را خوب تفت دهید تا کاملا سرخ گردد، سپس قارچ و فلفل دلمه ای را ریز خرد نموده و به تابه اضافه کنید. حالا مواد را چند دقیقه تفت دهید تا قارچ آب بیاندازد و آب اضافی آن کاملا تبخیر گردد.
مرحله سوم
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و چند دقیقه تفت دهید تا طعم خام رب گوجه فرنگی خارج گردد، سیر له شده را اضافه کنید و سپس مرغ چرخ نموده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم
در آخر اندازهی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا ادویه ها و مواد کاملا یکدست شوند. حالا مواد را کنار گذاریم تا خنک گردد و آغاز به تهیه خمیر پیراشکی می کنیم.
منبع: فرارو