طرز تهیه فالوده کرمانی؛ یک دسر سنتی خوشمزه

به گزارش مجله عکس، فالوده کرمانی در میان دسرهای سنتی و اصیل جایگاه ویژه ای دارد؛ دسری که از اقلیم کویری کرمان، ریشه در فرهنگ ایرانی ها دوانده است. این دسر ایرانی، گنجی خنک و شیرین از رشته های نشاسته ای، یخ خرد شده، گلاب و عرق نعناع است که در روزهای گرم سال به فریادتان می رسد.

طرز تهیه فالوده کرمانی؛ یک دسر سنتی خوشمزه

فالوده کرمانی برخلاف فالوده شیرازی که آن را با رشته های نازک و یخ زده می شناسند دارای بافتی لطیف تر، طعمی خاص و ظاهری متفاوت تر است. در ادامه طرز تهیه فالوده کرمانی را بخوانید تا این دسر خوش طعم و دلنشین را برای خود و عزیزان تان درست کنید.

مواد لازم برای تهیه فالوده کرمانی

  • نشاسته گل یک لیوان
  • آب جوش پنج لیوان
  • آب سرد یک لیوان
  • یخ به مقدار لازم
  • شکر یک لیوان
  • عرق نعناع یک دوم پیمانه
  • گلاب یک دوم پیمانه

طرز تهیه فالوده کرمانی

مرحله اول: نشاسته را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه فالوه کرمانی، نشاسته گل را در یک لیوان آب سرد به طور کامل حل کنید؛ آن قدر که هیچ گلوله ای در آن باقی نماند. سپس پنچ پیمانه آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. نشاسته حل شده را یک باره و به صورت کامل داخل آب جوش بریزید. بلافاصله آغاز به هم زدن کنید. این کار را به مدت 30 دقیقه ادامه دهید تا مخلوط غلیظ و حالتی نیمه ژله ای پیدا کند؛ به عبارت دیگر روی آن برق بیفتد. تنها دقت داشته باشید مواد ته نگیرد. اگر در پی پذیرایی متفاوت از میهمان هایتان در فصل بهار و تابستان هستید حتما مطلب نوشیدنی های فصل بهار را بخوانید تا ایده بگیرید.

نکته: از نشاسته گل یا گندم باید برای این فالوده بهره ببرید؛ حالت کشسانی فوق العاده ای دارد.

مرحله دوم: نشاسته را خنک کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه فالوده کرمانی، پس از آن که مخلوط نشاسته به غلظت مناسب رسید و حالت نیمه ژله ای پیدا کرد باید آن را از رو حرارت بردارید. حالا آن را داخل کاسه آب سرد و یخ بریزید تا فرم بگیرید. برای این کار یک کاسه بزرگ را تا نیمه از آب خیلی سرد و یخ پر کنید. یک آبکش بزرگ روی آن قرار دهید. سپس مخلوط داغ نشاسته را با یاری لیسک یا پشت ملاقه آن قدر فشار دهید تا مایه از سوراخ های آبکش عبور کند و به صورت رشته های نازک داخل کاسه بیفتد.

رشته ها را با دست یا کفگیر آرام هم بزنید تا به یکدیگر نچسبند. بهتر است 20 تا 15 دقیقه زمان دهید تا رشته ها در آب سرد باقی بمانند. در آخر با یاری یک کفگیر سوراخ دار رشته ها را از آب خارج کنید. آن ها را داخل صافی یا آبکش بریزید تا آب اضافه آن ها گرفته و سفت شوند. یکی از دسرهای تابستانی پرطرفدار سکنجبین است که می توانید طرز تهیه سکنجبین با شکر برای کاهو را بخوانید.

مرحله سوم: شربت را درست کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه فالوده کرمانی، نوبت به آماده سازی شربت می رسد. برای این کار شکر و آب جوش را داخل قابلمه ای بریزید. آن قدر هم بزنید تا شکر کامل حل گردد. سپس گلاب و عرق نعناع را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا شربت تان کامل خنک گردد. با خواندن طرز تهیه گلاب در خانه به راحتی آن را خودتان برای این دسر خوش طعم درست کنید.

پس از خنک شدن شربت، فالوده را در ظرف مورد نظرتان بریزید سپس مقداری از شربت و چند تکه یخ به آن اضافه کنید. فالوده خوش عطرتان آماده است، نوش جان!

نکات تکمیلی تهیه فالوده کرمانی

فالوده کرمانی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که با کمترین مواد در تمام روزهای سال به ویژه تابستان می توان آن را درست کرد. نکات تکمیلی زیر یاری تان خواهد نمود تا تجربه ای لذت بخش از تهیه این دسر داشته باشید.

دستور دیگری برای تهیه فالوده کرمانی

آسان ترین دستور تهیه فالوده کرمانی در بخش قبلی شرح داده شد. حال در ادامه روشی مرسوم برای تهیه این دسر خوشمزه برایتان به اشتراک خواهیم گذاشت.

در این دستور شما به یک پیمانه نشاسته گل یا ذرت، چهار پیمانه آب سرد، سه چهارم پیمانه شکر، یک دوم پیمانه گلاب، سه قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و به مقدار لازم یخ احتیاج دارید.

در طرز تهیه فالوده کرمانی با این روش باید نشاسته را در چهار پیمانه آب سرد حل کنید. آن قدر هم بزنید تا حالت نیمه ژله ای به خود بگیرد. زمانی که نشاسته به غلظت کافی رسید باید آن را در یک سینی بزرگ پهن کنید. زمان دهید تا کامل خنک گردد. برای زودتر خنک شدن نشاسته، سینی را می توانید داخل یخچال یا روی یخ بگذارید.

در ادامه نشاسته خنک شده را با یاری چاقو به صورت رشته های نازک یا مربه های کوچک برش بزنید. اگر این کار برایتان سخت است آن را با چرخ گوشت، چرخ کنید. از طرز تهیه شربت توت سیاه برای روزهای گرم تابستانی تان غافل نشوید.

در مرحله بعدی شربت تان را درست کنید؛ آب و شکر را داخل قابلمه بریزید. شکر را آن قدر هم بزنید تا حل گردد. گلاب و آب لیمو را هم اضافه کنید. مجدد هم بزنید تا عطر و طعم گلاب و آب لیمو به خورد شربت برود. زمان دهید شربت تان غلیظ و خنک گردد. رشته یا مکعب های مربعی نشاسته را در ظرف بریزید. شربت و یخ پودر شده را هم به آن اضافه کنید. در نهایت برای سرو فالوده تان آن را با چند برگ نعناع و برش لیمو تزیین کنید.

برای روزهای گرم تابستانی تان مطلب طرز تهیه دسر طالبی برای تابستان را بخوانید تا با توجه به سلیقه تان یکی از آن ها را درست کنید.

خنک کردن نشاسته در فالوده کرمانی

مهم ترین مرحله در تهیه فالوده کرمانی، خنک کردن و شکل گیری صحیح رشته ها است. در این مرحله آب نقش حیاتی دارد و باید کامل سرد باشد؛ تا رشته های فالوده پس از عبور از آبکش سریع خنک، سفت و به یکدیگر نچسبند. نکته مهم آن که بهتر است تکه های یخ ابتدا کامل در آب حل شوند و سپس مایه نشاسته را از آبکش عبور دهید. اگر نشاسته ها را مستقیم روی یخ بریزید، رشته ها شکل مناسب خود را از دست می دهند.

آبکشی که برای این کار استفاده می کنید باید بزرگ و سوراخ هایی به قطر یک چوب کبریت داشته باشد. این مقدار یاری می نماید تا رشته های فالوده ظاهری یکدست و خوش فرم پیدا نمایند. اگر به دسرها و شیرینی های کرمانی علاقه دارید می توانید طرز تهیه قطاب کرمانی بدون تخم مرغ را بخوانید.

رشته های فالوده کرمانی

رشته های فالوده کرمانی برخلاف رشته های فالوده شیرازی نباید به یکدیگر بچسبند؛ نشاسته داغ را سریع در آب خیلی سرد بریزید تا شوک حرارتی مانع چسبیدن رشته ها به یکدیگر گردد. از سویی دیگر با دست یا کفگیر چوبی رشته ها را در ظرف هم بزنید تا کامل از یکدیگر جدا شوند.

در مرحله آبکشی در صورت چسبیدن رشته ها به یکدیگر مجدد کمی آب سرد روی آن ها بریزید. از دیگر نوشیدنی های خنک برای روزهای گرم سال می توان به طرز تهیه شربت شاه توت اشاره نمود که نباید از آن غافل شوید.

گلاب یا عرق نعناع علاوه بر لطافت رشته های فالوده از چسبیدن آن ها به یکدیگر هم جلوگیری می نماید پس باید آن را اضافه کنید. در آخر برای نگه داری کوتاه مدت رشته ها باید حتما آن ها را در یک ظرف شیشه ای بریزید و روی آن ها شربت خنک بریزید تا نرم و لطیف باقی بمانند.

افزودنی های مناسب فالوده

برای تنوع در طعم و ظاهر فالوده کرمانی با توجه به ذائقه و سلیقه تان می توانید عرقجیات مختلفی مانند بهار نارنج، بیدمشک، زعفران و شربت هایی مانند آلبالو، تمشک یا زغال اخته به آن اضافه کنید.

اگر تا حالا فالوده کرمانی درست نموده اید یا روش خاصی برای طعم دار کردنش دارید، حتما در بخش نظرات برای ما بنویسید و تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 21 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1404 گردآورنده: animal-photo.ir شناسه مطلب: 2460

به "طرز تهیه فالوده کرمانی؛ یک دسر سنتی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فالوده کرمانی؛ یک دسر سنتی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید