طرز تهیه ماست و کدو (بورانی کدو) با 4 دستور خوشمزه و سالم
به گزارش مجله عکس، ماست و کدو یا بورانی کدو یکی از خوراکی های ساده، سالم و بسیار خوشمزه ای است که به خصوص در فصول گرم سال محبوبیت زیادی دارد. ترکیب بافت لطیف کدو سبز با طراوت ماست، یک پیش غذا یا وعده سبک و مقوی می سازد که هم برای گیاه خواران مناسب است و هم برای افرادی که در پی غذاهای کم کالری و رژیمی هستند. در نتیجه نمی توان به راحتی از خواص کدو سبز غافل شد. در ادامه طرز تهیه ماست و کدو را با چهار دستور ساده بخوانید و برای میز میهمانی هایتان در کمترین زمان درست کنید.

انواع ماست و کدو
ماست و کدو یکی از ترکیب های ساده، سالم و پرخاصیت در آشپزی ایرانی است که به ویژه در روزهای گرم سال هواداران زیادی دارد. این پیش غذای خوش طعم با استفاده از کدوی تازه و ماست پرچرب یا ماست هم زده تهیه می گردد و علاوه بر طعم دل پذیر، سرشار از ویتامین ، فیبر و پروبیوتیک است. اگر به دنبال غذایی سبک، کم کالری و مناسب برای رژیم غذایی هستید، ماست و کدو می تواند انتخابی هوشمندانه باشد. در ادامه با چهار دستور ساده و کاربردی بیشتر آشنا خواهید شد.
1. ماست و کدو خام
ماست و کدو یکی از پیش غذاهای ساده، سالم و پرطرفدار در آشپزی ایرانی است که به راحتی و در زمان کوتاه آماده می گردد. این ترکیب خوش طعم را در سریع ترین زمان می توانید با کدوی خام درست کنید. در ادامه با جزئیات این دستور بیشتر آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ماست و کدو خام
- کدو سبز میانه 3-4 عدد
- ماست هم زده خبرنگاران 2 پیمانه
- سیر رنده شده 2 حبه
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه ماست و کدو خام
در طرز تهیه ماست و کدو باید کدوها را به خوبی بشویید و بدون جدا کردن پوست، با رنده درشت رند نموده یا به صورت نگینی برش بزنید. سپس آن ها را به ماست سون پر چرب خبرنگاران بیفزایید. سپس سیر، نمک، فلفل و در صورت تمایل آب لیمو را هم اضافه کنید. مواد را به آرامی با یکدیگر مخلوط نموده و ظرف را پیش از سرو، برای مدتی در یخچال قرار دهید تا کامل خنک گردد.
این دستور تهیه با طبعی خنک، بسیار مناسب وعده های غذایی در روزهای گرم تابستان است. از سویی دیگر کدو خام با ماست، انتخابی سالم برای افراد با رژیم خام خواری یا مبتلا به دیابت به شمار میرود.
نکته: در صورت تمایل می توانید میزانی شوید خردشده هم به مخلوط ماست و کدو یا همان بورانی کدو اضافه کنید.
2. ماست و کدوی پخته
ماست و کدو پخته، یکی از پیش غذاهای سنتی و سالم ایرانی است که با ترکیب کدوی تفت داده یا بخارپز و ماست تهیه می گردد. این غذا بافتی نرم، طعمی ملایم و ارزش غذایی بالایی دارد و برای رژیم های سبک یا گیاه خواری بسیار مناسب است. برای آشنایی بیشتر با گیاه خواری، مطلب گیاه خواری در جنگ را بخوانید. در نظر داشته باشید که بورانی کدو را می توان به عنوان یک میان وعده یا پیش غذای خنک در روزهای گرم سال هم سرو کرد.
مواد لازم برای تهیه ماست و کدو پخته
- کدو سبز میانه 4 عدد
- ماست پر چرب خبرنگاران 2 پیمانه
- سیر تازه رنده شده 2 حبه
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- نعناع خشک به میزان لازم
- لیمو ترش به میزان لازم
طرز تهیه ماست و کدو پخته
ابادا باید کدوها را به دقت بشویید. سپس آن ها را بدون جدا کردن پوست، با رنده درشت رنده نموده یا به شکل دلخواه برش های ریز بزنید. در ادامه این دستور میزانی روغن زیتون داخل تابه بریزید. سپس کدوها را با حرات میانه کمی تفت دهید تا طلایی شوند. پنج تا شش دقیقه زمان مناسبی است که به این کار اختصاص دهید. اگر به کدو و طعم آن علاقه مند هستید حتما طرز تهیه گراتن کدو سبز، پیش غذای سالم را هم درست کنید.
حال در ادامه مراحل طرز تهیه ماست و کدو باید ماست را در یک کاسه بریزید. سپس نمک، فلفل و در صورت تمایل آب لیمو ترش و نعناع خشک را هم اضافه کنید. مواد داخل کاسه را خوب با یکدیکر مخلوط کنید تا یکدست شوند. کدوهای خنک را به ماست اضافه کنید. مخلوط را به آرامی هم بزنید تا آماده سرو شوند.
در نهایت مخلوط ماست و کدو را در ظرف سروتان بریزید و با چند قطره روغن زیتون و برگ نعناع تزیین کنید؛ این پیش غذا را به صورت سرد و گرم در وعده های مختلف غذایی قابل سرو است.
نکته: شما کدوها را حتی می توانید بخارپز نموده سپس به ماست اضافه کنید.
3. ماست و کدو با ماست و پنیر خامه ای
ماست و کدو را با دستورهای متنوعی می توان درست کرد؛ اگر در پی یک دستور مجلسی هستید باید آن را با پنیر خامه ای امتحان کنید. در ادامه به دستور آن اشاره خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه ماست و کدو با ماست و پنیر خامه ای
- کدو سبز 2 عدد
- ماست خامه ای 2 پیمانه
- پنیر خامه ای 1/4 پیمانه
- شوید خرد شده 1/4 پیمانه
- زیره سیاه 2 قاشق چای خوری
- پودر سیر 1 قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
طرز تهیه ماست و کدو با پنیر خامه ای
در ابتدا باید ماست پر چرب سون را در یک کاسه بزرگ و مناسب بریزید. سپس کدوها را با دقت بشویید و بدون گرفتن پوست، با رنده درشت خرد کنید. در ادامه پنیر خامه ای، شوید خشک، پودر سیر، زیره سیاه، نمک و فلفل را به کاسه اضافه نمایید.
حال تمام مواد را به آرامی و یکنواخت با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست و طعم دار به دست آید. در نهایت، مخلوط را در ظرف سرو دلخواه ریخته و سطح آن را با اندکی فلفل سیاه برای زیبایی و عطر بیشتر تزیین کنید.
بورانی کدو خام با ماست به شکل کاملا مجلسی برای پذیرایی از میهمان هایتان آماده است. با خواندن انواع غذا با کدو سبز، دست شما را برای تهیه انواع پیش غذاهای سبک باز می گذارد.
3. ماست و کدو با موسیر
ماست و کدو سبز با موسیر، یکی از خوش عطرترین انواع بورانی است که بافت لطیف کدوی پخته شده را با طعم دل نشین ماست و تندی ملایم موسیر ترکیب می نماید. در تهیه این پیش غذای سنتی، از چاشنی هایی مانند نعناع خشک، پودر سیر، نمک، فلفل و گاهی زیره یا گردوی خردشده هم استفاده می گردد. این ترکیب ساده و مغذی، گزینه ای عالی برای وعده های سبک و سالم است.
مواد لازم برای تهیه ماست و کدو با موسیر
- ماست 1 کیلوگرم
- گردو 100 گرم
- کدو سبز 3 عدد میانه
- شوید خشک 1 قاشق غذاخوری
- پودر موسیر 1 قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- پودر گل محمدی به میزان لازم
طرز تهیه ماست و کدو با موسیر
ماست و کدو با موسیر را درست کنید
در دستور تهیه ماست و کدو با موسیر باید مانند هر دستوری، کدوها را خوب بشویید، سپس با رنده درشت رنده نموده و در کاسه بریزید. در ادامه ماست هم زده خبرنگاران، شوید خشک، پودر موسیر، نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. در نهایت گردوی خردشده را اضافه کنید و روی ظرف سروتان را با پودر گل محمدی، شوید و کمی گردو تزیین کنید. برای تنوع دادن به وعده های غذایی تان می توانید طرز تهیه پیتزا با کدو سبز را امتحان کنید.
نکات تکمیلی تهیه ماست و کدو
برای تهیه یک ماست و کدو خوش طعم و با کیفیت، توجه به بعضی نکات کلیدی اهمیت زیادی دارد. رعایت این نکات نه تنها طعم و ظاهر غذا را بهبود می بخشد، بلکه باعث حفظ ارزش های غذایی و افزایش ماندگاری آن هم می گردد. در ادامه با مهم ترین مواردی که باید هنگام آماده سازی و سرو این ترکیب ساده و مقوی رعایت کنید، آشنا خواهید شد.
چه زمانی ماست و کدو بخوریم؟
اگر از سبک و رژیم خاصی در زندگی خود استفاده می کنید باید بدانید که ماست و کدو به عنوان یک غذای سبک و زود هضم، انتخاب بسیار خوبی برای وعده های زیر است:
- ناهار سبک تابستانی
- شام زود هنگام و سبک (بین ساعت هفت تا هشت شب)
- پیش غذا برای وعده های اصلی
- میان وعده ای سالم پس از ورزش (با ماست پروتئینی)
بهتر است این غذا را در ساعات اولیه شب میل کنید تا از بروز نفخ یا مسائل گوارشی جلوگیری گردد. ترکیب ماست و کدو به خاطر طبع سرد، در صورت مصرف شب هنگام باید با مصلح هایی مثل سیر یا نعناع همراه گردد.
ماست و کدو مناسب چه کسانی است؟
ماست و کدو به علت ترکیب سبکی که دارد، گزینه ای بسیار مناسب برای افرادی با رژیم مدیترانه ای، کم کالری، گیاه خواران و مبتلایان به دیابت محسوب می گردد. این غذا به علت داشتن فیبر بالا، چربی کم و شاخص گلوکز پایین، برای افرادی که به سلامت دستگاه گوارش، کنترل وزن یا تعادل قند خون اهمیت می دهند، انتخابی هوشمندانه است. بعلاوه، برای کسانی که در پی وعده ای سبک در شام یا پیش غذا هستند، کدو خام با ماست، یک پیشنهاد عالی و سالم به شمار می رود.
انتخاب ماست در تهیه ماست و کدو
انتخاب نوع ماست نقش مهمی در طعم، بافت و ارزش غذایی ماست و کدو دارد. برای داشتن بافتی لطیف و طعمی غنی، استفاده از ماست پرچرب یا ماست هم زده سون توصیه می گردد؛ این نوع ماست ها قوام بهتری دارند و هنگام ترکیب با کدو، بافتی یکدست و خامه ای ایجاد می نمایند.
در صورت تمایل به گزینه ای سبک تر، می توان از ماست سون کم چرب هم استفاده کرد، اما ماست پر چرب تجربه ای لذیذتر و رضایت بخش تر را فراهم می سازد. بعلاوه، ماست هم زده باعث می گردد ترکیب نهایی صاف تر و بدون آب افتادگی باشد.
البته استفاده از ماست های طعم دار مثل ماست سبزیجات یا حتی ماست و خیار یا ماست چیلی خبرنگاران آماده برای ایجاد طعمی نو و خلاقانه در تهیه ماست و کدو مناسب است.
منبع: کتاب کاله